MOSTARSKI METEOROLOG IMA DOBRE VIJESTI Očistite roštilje, pozovite društvo, za 1. svibanj bit će jako toplo

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Praznik rada u Hercegovini će biti praćen lijepim i stabilnim vremenom što će sigurno razveseliti sve one koji subotu planiraju provesti na otvorenom uz druženje i prigodan roštilj. Kako nam kaže mostarski meteorolog prof. Zoran Zadro stabilizacija vremena kreće već od sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idući dani, počevši od sutra bit će povoljniji, sunčaniji i topliji. Temperature zraka će biti proljetno-ljetne, u prosjeku će one iznositi oko 25 stupnjeva, a moguće čak i nekoliko stupnjeva veće. Osobito će povoljno vrijeme biti u petak i subotu i generalno za vikend i smatram kako će vrijeme ići na ruku svim onima koji 1. svibanj žele proslaviti na otvorenom uz neki roštilj. Nešto kiše će biti u noći na petak i potkraj petka, ali to su izuzetno male količine u odnosu na ono što je bilo primjerice noćas", ističe Zadro.

I saharski pijesak će otići iz naših područja.

"Pojava saharskog pijeska će potrajati još danas i eventualno sutra, kao utjecaj suptropskog zraka sa sjevera Afrike. Međutim za vikend će se to stabilizirati i općenito neće biti dotoka istog prema našim krajevima."

I idući tjedan bi trebao biti pravi proljetni.

"Kako se sada čini i idući tjedan ćemo imati stabilno vrijeme, iako u ponedjeljak postoji mogućnost za jedno kratkotrajno pogoršanje vremena uz kišu", rekao prof. Zadro.

Vezani članci