Mladi članovi Crvenog križa pokazali zavidno znanje iz pružanja prve pomoći

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Crveni križ Federacije BiH organizirao je 23. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći u Pionirskoj dolini i ZOO vrtu u Sarajevu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje je okupilo učenike osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH kao i timove mladih Crvenog križa, koji su na različitim isceniranim nesrećama uz realistički prikaz ozljeda, stanja i oboljenja pokazali stečeno znanje i vještine iz prve pomoći.

Sudjelovalo je oko 200 volontera i profesionalaca te više od 50 natjecatelja među kojim devet ekipa i to pet ekipa prve pomoći u kategoriji omladine i četiri ekipe prve pomoći u kategoriji podmlatka. 

U obje kategorije prvo mjesto odnijeli su timovi iz Orašja. Naime, u kategoriji podmlatka prvo mjesto, zauzela je ekipa je O.Š. 'Fra Ilija Starčević', a u kategorija omladine Tim mladih Crvenog križa općine Orašje 'Tutti Fratelli'.

Natjecanje prva pomoć Crveni križ

Drugo mjesto u obje kategorije zauzele su ekipe iz Živinica, dok su treće mjesto zauzele ekipe iz Kiseljaka. Ekipe koje su zauzele prva tri mjesta, u obje kategorije, sudjelovat će na Državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svim sudionicima želimo čestitati na predstavljenom znanju u pružanju prve pomoći što je rezultat edukacija koje organizacije Crvenog križa sprovode te se nadamo da će i današnji sudionici stečena znanja i iskustva prenositi na mlađe generacije u svojim sredinama", poručio je generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić. 

Inače, podmladak i omladina Crvenog križa Federacije BiH čine najbrojnije članove Crvenog križa, koji šire humane vrijednosti i sudjeluju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih edukativnih i socijalnih aktivnosti, navedeno je u priopćenju iz Crvenog križa FBiH.

Vezani članci