MJEŠTANI BIJELOG BRIJEGA ''Vodi još nema ni traga, a ni obavijesti od Vodovoda''

M. Zovko/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mještani mostarskog naselja Bijeli brijeg od jučer nemaju vode zbog kvara na vodovodnim instalacijama. Vode je nestalo u petak oko 12 sati, a kvar još uvijek nije otklonjen. Našem portalu javili su se žitelji Bijelog brijega koji su ogorčeni neadekvatnom komunikacijom javnih službi koji su samo najavili radove u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Cijenjeni potrošači, zbog kvara na vodovodnim instalacijama u naseljima Bijeli Brijeg, te Smrčenjaci, sutra, petak – 22.03.2024., planirano je isključenje vode u vremenu od 12:00 sati do završetka radova. O svi ostalim detaljima, te tijeku radova, bit ćete blagovremeno obaviješteni. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju'', objavljeno je na službenoj stranici Vodovoda Mostar.

U nastavku prenosimo pismo mještana.

''U petak ujutro smo dobili obavijest od Vodovoda Mostar kako će, zbog radova na kvarovima, naselja Bijeli brijeg i Smrčenjaci biti bez vode od 12:00 do "završetka radova" bez specifiranja kada će točno radovi završiti. Većina u naselju očekivala je da to bude 18:00, međutim vodi još nema ni traga'', navode mještani.

''U službenoj obavijesti naveli su kako će o daljnjem tijeku radova stanovnici biti "pravovremeno obavješteni". Ali, kako to obično biva s Vodovodom u Mostaru, nikakve obavijesti nije bilo i stanovnici Bijelog Brijega se moraju snalaziti kako god znaju i umiju. Zbog neadekvatne komunikacije javne službe, tisuće ljudi neće moći oprati suđe, ruke, veš, zube, a niti odraditi osnovne ljudske potrebe. Za 21. stoljeće, kratko rečeno, sramota!'', poručili su ogorčeni mještani.

Na službenim stranicama Vodovoda Mostar nema nikakve nove obavijesti u vrijeme pisanja ovog teksta. No, iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ priopćeno je kako radovi još uvijek traju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zbog radova na vodovodnoj mreži, koji su započeli jučer oko 12:00 sati, još uvijek su bez vodosnabdijevanja naselja Bijeli Brijeg i Smrčenjaci'', piše u biltenu Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Neslužbeno saznajemo kako bi voda trebala doći danas oko 12 sati u navedenim naseljima.

Vezani članci