MILIJUNSKI UGOVORI Kako je tek osnovana tvrtka pobijedila na natječaju?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

“Vode Srpske” odlučile su posao investicijskog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milijun maraka u 11 općina i gradova dati poduzećima „Eko euro tim“ iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj tvrtki „Vodoprivreda“ iz Banje Luke.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, ove dvije tvrtke će vršiti investicijsko i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriju Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine, piše Capital.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspiši natječaj pa osnuj tvrtku

Istaknuto je da su na natječaj pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“.

Zanimljivo je kako je natječaj za nabavku investicijskog i redovnog održavanja raspisan 10. ožujka ove godine, a tvrtka „Vodoprivreda“ osnovana je čak mjesec dana kasnije, točnije sredinom travnja.

Tako je tvrtka koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine milijuna maraka.

Kao vlasnik i direktor poduzeća „Vodoprivreda“ iz Banje Luke naveden je Marko Mazalica.

S druge strane, tvrtka „Eko euro tim“ je u vlasništvu Dragiše Tubića koji je u rodbinskim vezama s Narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini RS Mladenom Ilićem.

Milijunski ugovori

Podsjetimo, kako je Capital ranije pisao, ovo nije prvi put da „Eko euro tim“ dobiva vrijedne ugovore od „Voda Srpske“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vode Srpske“ su u tijeku prošle godine milijunske ugovore podijelile pregovaračkim postupkom, a najvrjedniji takav ugovor težak 3,1 milijun maraka za rekonstrukciju zaštitnih vodnih objekata na teritoriju Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Laktaša i Srpca.

Vezani članci