MIGRANTI U BIH Pakistanci od Nepalaca uzimali pare, vezali ih i prisiljavali na seksualni odnos

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tri pakistanska državljanina, Muhammad Afzal (30), Hasan Riaz (27) i Salman Ali (30), zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici u sticaju počinili krivična djela 'Prijevara', 'Protupravno lišenje slobode' i 'Prinuda na spolni odnos' u kojima su oštećeni državljani Nepala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u drugoj polovini rujna četvorici Nepalaca obećali i doveli ih u zabludu da će im uz novčanu naknadu osigurati prelazak iz Bosne i Hercegovine u Italiju, da bi od Nepalaca u više navrata uzeli novac u ukupnom iznou od oko 5.500 eura, iako su znali da ih nisu u mogućnosti prebaciti u drugu zemlju niti da imaju takvu namjeru.

Tako su 27. rujna obećali da će prebaciti dvojicu Nepalaca iz BiH, te su ih odveli na šumsku lokaciju u tuzlanskom naselju Šićki Brod, gdje su ih vezali kaiševima i vezicama za obuću i protupravno ih lišili slobode tražeći dodatne iznose novca od njih.

Nakon toga su ih zastrašivali video snimcima i fotografijama sa mučenjem ljudi, te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da sa njima ima seksualni odnos.

Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji.

Osumnjičeni su identificirani i lišeni slobode slobode odmah nakon prijave događaja. Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije je obavio očevid i saslušao određeni broj svjedoka. Obavljena je kriminalistička obrada te su osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužiteljstva, gdje su ispitani. Istraga je u tijeku, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Tuzlanske županije.

Vezani članci