Marinko Čavara odao počast žrtvama Bleiburga

Vidi originalni članak
Komemoraciju na Bleiburgu organizirao je Počasni bleiburški vod, pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i suorganizatorom Vijeća za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH.

Komemoracija je počela molitvom odrješenja na groblju Unterloibach odakle je procesija krenula prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju, a zatim je uslijedila misa koju je predvodio banjalučki biskup Franjo Komarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz misno slavlje poklonili smo se svim žrtvama koje su život ostavile na Bleiburškom polju, ali i na svim drugim križnim putevima. Svi oni koji su stradali ovdje su žrtve zločina koji nije sankcionirani ni nakon toliko godina. Povijest je pokazala da zločine čine pojedinci i ne treba ih vezati za narod. Svaki zločin treba sankcionirati adekvatnom kaznom kako se više nikad nitko ne bi usudio uraditi sličan zločin. U suvremenom svijetu moraju prestati zločini koji su počinjeni u ime određenih politika", poručio je Čavara, navodi se u priopćenju.

Vezani članci