Mahirov otac: Sumnjam da je zlostavljan, nešto je tu drugo...

Vidi originalni članak
... i biološki otac 14-godišnjaka koji si je oduzeo život u Sarajevu.

Alisa Mahmutović i njezin suprug Dubravko Lovrenović tvrde da su vršnjaci u školi zlostavljali Mahira te ga čak i silovali pred drugima zbog čega se dječak odlučio na očajnički potez. No, Muhamed Rakovac sumnja da je vršnjačko zlostavljanje razlog što njegovog sina više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječakov otac živi u Tuzli gdje ga je Mahir često posjećivao. Muhamed kaže da je njegov sin bio omiljen u društvu i da je u Tuzli imao prijatelje. Ne zna je li se družio s kim u Sarajevu, jer kaže, na sprovod mu nije došao nitko od dječaka, njegovih vršnjaka.

- Mahir je često dolazio kod mene, čuo sam mnoge priče, a kad tu dođe treća osoba, ne bude više isti odnos s djecom. Ja sam čekao zrelije godine, da mu lakše mogu objasniti, da i meni netko treba, kada sam se rastavio od njegove majke. Kad je dolazio kod mene u Tuzlu, volio je društvo, volio se igrati, a na njemu ništa nisam mogao primijetiti, ništa mi nije govorio, iako sam ja potencirao - kazao je Rakovac.

On smatra da njegova bivša žena i njezin suprug pokušavaju od svega napraviti farsu, jer će se kasnije morati opravdavati. Rakovac kaže da na Mahiru nikad nije primijetio ni modrice koje je spominjao njegov očuh.

- Ja modrice nikada nisam primijetio, samo sam prilikom same obdukcije tijela, vidio modricu ispod Mahirovog desnog oka, a mislim da to nije nastalo uslijed pada, niti od zlostavljanja u školi - možda je u kući. Vjerujem da su Alisa i Dubravko neke stvari kazali kako bi zaštitili sebe, jer je majka sada staratelj, a meni mora položiti račune. Ja sam bio u Tužilaštvu, u policiji i dao svoju izjavu. Mahira sam posljednji put sam vidio 1. 11. 2015. godine, a u međuvremenu smo se čuli telefonom. Od 2. 12. nisam mogao uspostaviti kontakt s njim, zvao sam, telefon je zvonio, ali mi se nije javljao - rekao je Rakovac.

Dodao je još i kako mu je na Mahirovom ispraćaju prišao neki čovjek i predstavio mu se kao otac dječaka s kojim se Mahir družio te ga zamolio da dnevnik, kojeg mu je dao, spusti u grob zajedno s tijelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Poslušao sam ga, tako sam uradio, neka Tužilaštvo radi ekshumaciju ako želi - rekao je nesretni otac i zaključio da je sve velika misterija.

24SATA.HR

Vezani članci