KUPOVINA DIPLOMA NA BENZINSKOJ CRPKI Tužiteljstvo o aferi u kojoj je uhićeno 11 osoba

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Istraga u predmetu "Klaster", koji se odnosi na sumnju da su u BiH prodavane diplome visokoškolskih ustanova, u tIijeku je i vrše se potrebna vještačenja i prikupljanja dokaza, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Tužiteljstva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o opsežnom predmetu

Riječ je, podsjetimo, o pompezno izvedenoj akciji, koja datira iz veljače ove godine, nakon čega nema gotovo nikakvih informacija o istrazi.

"Radi se o opsežnom predmetu koji se odnosi na veći broj osoba i događaja. Kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana", rekao je za "Nezavisne novine" Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

Kupovina diploma na benzinskoj crpki

U ovoj akciji je, podsjetimo, uhićeno 11 osoba, mahom rukovoditelja privatnih fakulteta i univerziteta, a potom se oglasio i Milanko Kajganić, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predmetom su obuhvaćeni privatni fakulteti kroz koje smo dokazali zloupotrebe, ali ako dođemo do dokaza da i na javnim fakultetima postoji toga, naravno da ćemo djelovati. Činjenica da se diploma može kupiti na benzinskoj crpki, govori da inspekcijski organi ne rade svoj posao", rekao je tada Kajganić. 

Vezani članci