Koordinacija Udruga iz Domovinskog rata: Otvoreno pismo Predragu Matiću

Vidi originalni članak

...je opasna i podmukla konstrukcija koja ima za cilj podjelu hrvatskih branitelja, stvaranje mržnje i raskola na temeljima Hrvatske države koja je nastala na Domovinskom ratu koji je bio pravedan, obrambeni, legitiman i oslobodilački, koji su obranili zajedničkim snagama branitelji HV i HVO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristiti branitelje iz Domovinskog rata za svoje političke neuspjehe i osobne frustracije je ispod svake razine političke i povjesne korektnosti i ljudskog dostojanstva i o Vama najviše govori.

Vaša politička ambicija i javno djelovanje prema našem uvjerenju jedan je od glavnih uzroka pada političkog rejtinga SDP u zadnjih nekoliko godina.

Vi ste u biti crna mačka, tj. kamen smutnje i razdora unutar hrvatskih branitelja i zasigurno Vas danas ne bi uzeo za suradnika ni bivši predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a još manje bivši premijer Zoran Milanović.
Vaš rad za vrijeme dok ste bili ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske je bio bez imalo solidarnosti, općenito prema braniteljima i članovima njihove obitelji, izrazito bahat i rastrošan što je utvrdila i državna revizija.

Ne prežete ni od čega, niti Vas je briga za štetne posljedice Vaših izgovorenih riječi.

Vi niste socijal-demokrat niti imate potrebne nacionalne i ljudske atribute za angažman na političkoj sceni, za Vas ne važi Ustav RH niti nas Vi smatrate hrvatskim državljanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš prezir prema nama je vidljiv, veoma izražajan i intuitivno slutimo kako bi naša nacionalna eliminacija Vama donijela ogromnu patalošku radost.
Nadamo se kako ste Vi samo endemska vrsta na suverenom teritoriju Republike Hrvatske i kako bi Vam trebalo omogućiti cjelovit medicinski tretman koji uključuje suočavanje sa vlastitim demonima i osobnim frustracijama.

Što se nas branitelja tiče Busovača-Zdravo je jedino po čemu ćete biti upamćeni u memoriji ovog naroda koji trpi i nosi teški križ nepravde i poniženja koji su mu napakirali političari poput Vas.

 

                                                                                    KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH

                                                                     IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

 

                                                                        Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja

Vezani članci