Komšić neće na sastanak s Lavrovom, navodno ima svoje razloge

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Željko Komšić neće prisustvovati sastanku s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, potvrđeno je za N1 iz Komšićevog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će se obratiti medijima u 9:30 i govoriti o svojim razlozima neprisustva na sastanku, potvrdio je za N1 Komšićev savjetnik Nihad Hebibović. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te Šefik Džaferović sastat će se danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom

Susret je zakazan za 9.00 sati u Predsjedništva BiH, a nakon sastanka predviđeno je priopćenje za javnost.

Potom će se Lavrov sastati s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a planiran je i sastanak delegacija ministarstava BiH i Rusije.

U 10:45 sati bit će potpisan Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara i Ministarstva vanjskih poslova Rusije za period 2020/2021.

Lavrov se jučer sastao sa Dodikom, nakon čega je poručio "da svaki pokušaj da se ruši Dejton ili da se vrši njegova erozija može dovesti do ozbiljnih posljedica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održao je i sastanak s liderom HDZ-a Draganom Čovićem na kojem je razgovarano o političkoj situaciji u BiH i hitnosti promjene Izbornog zakona BiH.

Vezani članci