VIDEO  Kod Sarajeva spašena beba i petogodišnje dijete

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Naselje Otes kod Sarajeva samo je jedno od onih koji od jutros vode borbu sa poplavama, te su odsječeni od ostatka županije. Ceste su poplavljene, a voda je mjestimično ušla u kuće. Voda je u pojedinim dijelovima poplavila i automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalna uprava Civilne Zaštite uključila se u akciju evakuacije i spašavanja. Pripadnici FUCZ-a pomažu starijem stanovništvu i djeci.

Upravo u jednoj takvoj akciji spašena je obitelj s bebom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na terenu širom Županije Sarajevo su vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite FBiH. Na putu ka naselju su i pripadnici Gorske službe spašavanja ŽS koji izvlače građane iz poplavljenih domova, ali i automobila koji su ostali zarobljeni u vodi.

Upućen je apel građanima da ne izlaze iz kuća, a ukoliko moraju da se ne kreću blizu drveća.

Posebno alarmantna situacija je u općini Trnovo. Ekipe N1 su na terenu zabilježile područja potpuno poplavljena vodom, a mještani Kijeva, naselja smještenog u ovoj općini su posebno zabrinuti. Međusobno se pomažu, a nekoliko njih je spasilo i petogodišnje dijete od utapanja iz kuće koja koja je u potpunosti poplavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fahro Kolar nazočio je spašavanju djeteta i ispričao je kako je sve izgledalo te istaknuo da je to za njega bilo posebno emotivno.

Vezani članci