FOTO  KAMPANJA U BIH Mostar se pridružio registraciji za 'Race for the cure'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Registracije za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini - Utrku/šetnju za ozdravljenje 'Race for the Cure' čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH održane su ovog vikenda širom Bosne i Hercegovine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu aktivnost organizirala su Udruženja pacijentica iz Banje Luke, Mostara, Tuzle, Zavidovića, Jajca, Hadžića, Goražda, Cazina, te Orašja, Bugojna, Širokog Brijega, Kaknja, Livna, Kiseljaka, Gradačca, Bihaća, Brčkog i Zenice.

U Mostaru je registraciju bilo moguće izvršiti tijekom subote na platou Mepasa gdje su članice udruge 'Novi pogled' zainteresiranima davale upute, balone i promo materijale. Otvorene su i online registracije na raceforthecure.eu gdje možete napraviti svoj tim.

Kroz uplatu simbolične registracije od 10 KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te sudjeluju u Utrci/šetnji za ozdravljenje 'Race for the Cure' koja će biti održana 25. rujna u Sarajevu u organizaciji Udruženja 'Think pink – Zajedno smo jedno'. 

Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperiranu ženu. Urka/ šetnja za ozdravljenje 'Race for the Cure' je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. 

U Europi, zahvaljujući 'Race for the Cure' organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da radi o najučestalijem karcinomu kod žena.

Vezani članci