KAKAV VIKEND NAS OČEKUJE U nedjelju pogoršanje vremena, idući tjedan promjenjiv

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vikend koji je pred nama donosi nam promjenu vremena i zahlađenje. Početak idućeg tjedna donosi pak smirivanje, a od sredine tjedna slijedi ponovno pogoršanje. No, o svemu je nešto više večeras za hercegovina.info najavio mostarski meteorolog prof. Zoran Zadro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra će veći dio dana biti suho vrijeme uz postepeno naoblačenje. Jače pogoršanje vremena, vjerojatno s oborinama, stiže nam u noći sa subote na nedjelju te tijekom nedjelje. Pri tome će u nizinama biti kiše, a u višim planinskim područjima i snijega. Susnježice i snijega bi moglo biti i u nekim nizinama Bosne te formiranja tanjeg snježnog pokrivača. Kako se sada čini oborine neće biti obilne u odnosu na one koje se očekuju sredinom sljedećeg tjedna. Što se tiče vjetra, uglavnom će u Hercegovini zapuhati umjerena i povremeno jaka bura, a u Bosni umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperature zraka sutra u jutarnjim satima u Hercegovini će biti između minus 1 i 5, a najviše dnevne između 9 i 13 stupnjeva, ovisno o naoblačenju."

Idući tjedan bit će promijenjiv.

"Već početak idućeg tjedna donosi suho, sunčano i stabilno, ali i hladno vrijeme. No, novo pogoršanje stiže sredinom tjedna s obilnijim oborinama. Pri tome bi u nizinskim dijelovima Bosne moglo biti snijega, a u Hercegovini uglavnom kiša, s tim da bi trebalo naglasiti da bi se u nizinskim područjima Hercegovine snježna granica mogla spustiti na 700 metara nadmorske visine te se očekuje i formiranje snježnog pokrivača i u gorskim krajevima Hercegovine. Kraj tjedna će biti nestabilan s obilnijim kišnim oborinama uz zatopljenje i jačanje juga", rekao je prof. Zadro.

Vezani članci