Jadranka Kosor: Hrvatima u BiH treba osigurati da sami biraju predstavnike iz svoga naroda

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...s predstavnicima općinskih i županijskih vlasti te s posavskim gospodarstvenicima. Dobrodošlicu hrvatskoj premijerki zaželjeli su načelnik općine Orašje Đuro Topić i predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Oršolić. U ime gospodarstvenika dobrodošlicu hrvatskoj premijerki uputio je Tomislav Antunović, gospodarstvenik koji, osim u Bosanskoj Posavini, posjeduje poduzeća u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj.

Tijekom Gospodarskog foruma, kojem je nazočila, premijerka Kosor je kazala kako je najznačajniji projekt Republike Hrvatske i BiH na sjevernoj granici most na rijeci Savi kod Svilaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, prema premijerkinim riječima u Orašju, sve pripremila za gradnju novog mosta na Savi, koji će biti dio prometnog koridora 5c, a radovi na mostu, istaknula je, što se tiče nje, mogu početi već danas.

- Čeka se da se završi posao s bh. strane. Mi vjerujemo da je moguće za dva mjeseca početi graditi i taj most, rekla je premijerka.

Najavila je daljnji nastavak dobre gospodarske suradnje između BiH i Republike Hrvatske.

Također je kazala da će Hrvatska bezrezervno i u potpunsoti podržati put Bosne i Hercegovine prema europskim integracija. U Orašju je s domaćinima bilo riječi i o braniteljskoj populaciji.

Osvrćući se na trenutačni položaj hrvatskog naroda u BiH, istaknula je da Hrvati u BiH moraju ostvariti punu jednakopravnost uz druga dva konstitutivna naroda, naglasivši da i njima treba osigurati da biraju predstavnike iz svog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj posjet Posavskoj županiji, u čijem se središtu trenutačno održavaju i 16. dani hrvatskoga filma, premijerka Kosor iskoristila je za obilazak franjevačkog samostana i muzeja Vrata Bosne u Tolisi, gdje se kraće zadržala u razgovoru s gvardijanom fra Marijanom Živkovićem.

FENA

Vezani članci