IZGUBIO NA SUDU Vlasnik benzinske crpke dužan vratiti radnika na posao i platiti veliku kaznu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Osnovni sud u Bijeljini donio je dvije nepravomoćne presude, utvrđujući kako je Dragan Nešković, vlasnik bijeljinske kompanije "Nešković", uznemiravao radnika Nebojšu Čvrgića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je ova tvrtka Čvrgiću dužna isplatiti 5.000 KM i kamate, nadoknaditi troškove oba postupka u ukupnom iznosu od 1.960 KM, ali ga i vratiti na posao, te mu isplatiti izgubljenu zaradu od 9.225 KM, a što je ukupno više od 16.000 KM, prenose Nezavisne novine.

U pitanju su dvije građanske parnice koje su, prvostupanjskom odlukom, dobili Čvrgić i njegov odvjetnik Vladimir Dragičević iz Banje Luke, s tim što se Neškoviću trenutno sudi i po Kaznenom zakonu Republike Srpske, a po optužnici Tužiteljstva u kojoj se navodi kako je biznismen na radu zlostavljao svog radnika.

U tužbi je Čvrgić naveo kako je kod tuženog stupio na rad bez zaključenog ugovora o radu 8. kolovoza 2022. godine na benzinskoj crpki, u Ulici sremska u Bijeljini, te uz detaljan opis naveo što se događalo 13. kolovoza 2022, kada ga je poslodavac, kako navodi, gađao staklenom bocom ili pepeljarom, te ga otjerao kući.

U drugoj presudi, Osnovni sud u Bijeljini utvrđuje kako postoji radni odnos na neodređeno vrijeme između Čvrgića i kompanije "Nešković" od 9. kolovoza 2022. kao dana stupanja radnika na rad, te se obvezuje tuženi da Čvrgića vrati na posao, ali mu i isplati sve što bi radnik zaradio, pišu Nezavisne novine.

Riječ je o ukupnom iznosu od 9.225 KM, plus kamate, za razdoblje do 31. listopada ove godine, plus 700 maraka za svaki sljedeći mjesec do povratka radnika na posao. Kompanija "Nešković" je dužna i radniku uplatiti doprinose za to razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrgićev odvjetnik Vladimir Dragičević kaže kako su zadovoljni presudama prvostupanjskog suda.

"Posebno naglašavam da se radi o nepravomoćnim presudama, te da će vjerojatno biti izjavljene žalbe. Zbog toga, u ovoj fazi postupka nemam daljnjih komentara. Očekujem da ove presude svakako budu potvrđene od strane drugostupanjskog suda, nakon čega ću moći dati detaljnije obrazloženje cjelokupne situacije", rekao je Dragičević u izjavi za Nezavisne novine.

Vezani članci