I TO JE BIH Policajci se zaglavili u liftu, pa im pobjegli dileri koje su trebali uhititi

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nesvakidašnja situacija zabilježena je u Tuzli kada je jedna policijska akcija doživjela potpuni fijasko. Naime, grupa pripadnika specijalne policije, koja je imala zadatak uhititi dvojicu dilera, zaglavila se u liftu stambene zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, grupa pripadnika Specijalne jedinice Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona krenula je na zadatak u sklopu kojeg su trebali uhititi dvije osobe osumnjičene za stavljanje droge u promet.

Osumnjičeni su se nalazili u jednom stanu na 13. katu stambene zgrade u Tuzli. Međutim, akcija je krenula po zlu jer su se četvorica policajaca zaglavila u liftu koji je prema svojoj konstrukciji bio namijenjen za dvije osobe.

Izvori portala Klix.ba navode da su zaglavljeni policajci potom zatražili pomoć, a osumnjičeni dileri to su iskoristili kao priliku za bijeg, uz odbacivanje određene količine droge koju su imali kod sebe.

Nedugo nakon toga zaglavljeni policajci su nepovrijeđeni izvučeni iz lifta, a kao sudionici akcije koja je u potpunosti doživjela fijasko vratili su se u prostorije jedinice, bez dilera koji su i dalje na slobodi. Hoće li dobiti sankcije, za sada nije poznato, prenosi Klix.ba.

Vezani članci