Hrvatsko narodno vijeće ili govor mržnje

Vidi originalni članak

U tome ne bi bilo ništa neobično da osnivači i glavna intelektualna snaga nije proizišla iz udruge „Dobri pastir" koju su u Sarajevu osnovali bosanski franjevci, sljedbenici Titove komunističke ideologije. Poruke koje je, s obilježavanja dvadesete obljetnice HNV-a, poslao fra Luka Markešić prema pripadnicima hrvatskog naroda koji su kroz HDZ, Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane branili političku opstojnost i političke interese hrvatskog naroda u BiH je klasični govor mržnje jednog opsjednutog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova izjava u kojoj navodi kako je Mostar sramotni znak sotonskog sjedišta velikog zla pokazuje toliko duboku mržnju jednog svećenika prema Hrvatima kršćanima koji su uspjeli opstati na prostorima Bosne i Hercegovine (upravo zahvaljujući Tuđmanu, Šušku, Tuti, Prliću, Praljku), i podsjeća nas na biblijska vremena iz Novog zavjeta u kojem se opisuje zabluda Savla, njegovo preobraćenje u Damasku u apostola Pavla kojem je uskrsli Krist proširio srce i učinio ga otvorenim prema svima, što mu je omogućilo postati apostolom koji naviješta Evanđelje i propovijeda kako je Krist istina, put i život.

Nama, hrvatskim braniteljima u BiH, je jasno kako fra Luka Markešić nije imao bliski susret s uskrslim Kristom i stoga mu je srce zatvoreno, te umjesto božanskom ljubavlju ispunjeno tvrdokornom mržnjom prema predstavnicima hrvatskog naroda koji su politički bili pametniji od njega i koji su prepoznali realnost vremena, odnose političkih i vojnih snaga na prostorima bivše Jugoslavije i BiH, i na taj način sačuvali veći dio hrvatskog naroda od sudbine onih Hrvata koji su vjerovali u političke ideje koje je zagovarao fra Luka Markešić.

Ahdnama koju zagovara fra Luka Markešić nije prihvatljiva nacionalno osviještenom hrvatskom narodu koji je suveren, jednakopravan i konstitutivan s druga dva naroda u BiH.

Stoga, fra Luki Markešiću, njegovim sljedbenicima u HNV-u i udruzi „Dobri pastir" poručujemo kako kroz čitanje sv. Pisma, u svakodnevnoj molitvi ili u liturgijskom životu Crkve mogu spoznati našeg Spasitelja, Isusa Krista. Jedino tako mogu dotaknuti Kristovo srce i osjetiti kako i on dotiče njihovo. Na taj način se otvara razum, mudrost i razboritost, te svo bogatstvo istine.
A mi, hrvatski branitelji u BiH, koji smo svojim životom svjedočili Kristovu vjeru i odanost svom narodu molimo Gospodina da im otvori vjeru, podari veliku ljubav koja će zamijeniti mržnju i tako ih učini Kristovim apostolima vjere.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

Vezani članci