Hrvatski narodni sabor BiH ili Hrvatsko narodno vijeće BiH

Vidi originalni članak

Zastupnički dom Hrvatskog narodnog sabora BiH čine vijećnici i zastupnici koji su na proteklim općim i lokalnim izborima izabrani biračkom voljom hrvatskog naroda s prostora cijele BiH i kao takav predstavlja većinsku biračku volju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski narodni sabor BiH je, u skladu sa svojim usvojenim aktima, institucija otvorena za sve vijećnike i zastupnike u BiH koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i koji su izabrani biračkom voljom hrvatskog naroda u BiH.
Natpolovičnom većinom glasova zastupnika HNS-a BiH izabrano je Predsjedništvo HNS-a BiH, na čelu s dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, te Glavno vijeće HNS-a BiH, na čelu s dr. Božom Ljubićem, sa svojim odjelima koji će svojim radom sagledavati sve segmente u izvršnoj vlasti na svim razinama u BiH i pronalaziti odgovarajuća politička rješenja za sve veće probleme s kojima se hrvatski narod u BiH susreće.

Glavno vijeće HNS-a BiH, političko i operativno tijelo HNS-a BiH, okuplja hrvatske intelektualce, stručnjake i druge ugledne osobe iz braniteljske, društvene, intelektualne, vjerske, kulturne, socijalne, gospodarske i športske sfere iz Domovine i dijaspore, sa svrhom da kroz svoje odjele promišlja, planira, koordinira i provodi moguća rješenja na sve veće društveno-političke probleme s kojima se hrvatski narod u BiH i Bosna i Hercegovina suočavaju.
Stoga, nama, hrvatskim braniteljima u BiH, nije jasno kojem su to hrvatskom intelektualcu i stručnjaku vrata HNS-a BiH zatvorena, izuzev onih koji ne poštuju biračku volju hrvatskog naroda u BiH.

Hrvatsko narodno vijeće BiH, kojim predsjedava fra Luka Markešić, je institucija, naizgled slična HNS-u BiH, koja pokušava politički zastupati interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, no temeljni problem ove institucije jest to što okuplja pripadnike hrvatskog naroda koji su izabrani isključivo biračkom voljom bošnjačkog naroda, i koji su, kao takvi, konstantno u službi urušavanja konstitutivnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH koja se izražava kroz većinsku biračku volju, te u potpunosti u funkciji građanske unitarističke politike koju provode velikobošnjački politički i intelektualni centri u Bosni i Hercegovini.

Godina 2014. je izborna godina, kada se provode opći izbori od županija do Predsjedništva BiH, stoga nas nimalo ne začuđuje sve veći medijski politički nasrtaj na Hrvatski narodni sabor BiH i njegovo jedinstvo unutar sebe, čime svakodnevno postaje sve vidljivije tko će tražiti biračku potporu hrvatskog naroda, a tko će se staviti na raspolaganje biračkoj volji bošnjačkog naroda.
Izborni inženjering u BiH je u potpunoj funkciji dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH, i samo je Hrvatski narodni sabor BiH u mogućnosti dobiti plebiscitarnu potporu hrvatskog naroda u BiH, i stoga, mi hrvatski branitelji u BiH, inzistiramo na zajedništvu političkih stranaka u Hrvatskom narodnom saboru BiH i na zajedničkom izlasku u svim izbornim jedinicama na predstojećim općim izborima.


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci