HNS osudio istupe SDP-a i SDA

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Skandalozna je činjenica da te dvije stranke ne samo da ne dopuštaju demokratski dijalog, analitičko promišljanje i pravo na različito mišljenje unutar same Federacije BiH gdje je takav nedemokratski diskurs i praksa diskriminacije na političkoj osnovi cijelog jednog naroda jasno pokazana kroz nelegalnu uzurpaciju federalnih institucija nakon listopadskih izbora, nego su, na zaprepaštenje većine građana u BiH, istu praksu započeli provoditi i nad stranim dužnosnicima i političarima, pa i nad onima koji su osvjedočeni prijatelji BiH poput gospođe Doris Pack.

U čije ime SDA i SDP BiH vode ovu zemlju u izolacionizam od Europske unije oni sami trebaju pojasniti, prije svega svojim glasačima ali i svim ostalim građanima BiH koji su postali taoci njihove politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS pozdravlja inicijativu gospođe Doris Pack u kojoj govori o racionalizaciji Federacije kao manje funkcionalnog entiteta i voljan je kreativno sudjelovati u dijalogu oko moguće reforme Federacije.

HNS pozdravlja nastojanja Doris Pack i Petera Sorensena kao i ostalih europskih dužnosnika koja imaju za cilj jačanje uloge Europske Unije u BiH.

HNS u budućnosti očekuje potpuno gašenje ureda OHR-a i jačanje europske uloge u BiH, kako bi se Bosna i Hercegovina, kao suverena država tri konstitutivna naroda pridružila ostalim državama regije na njihovom putu u punopravno članstvo EU.

[HNS]

Vezani članci