GSS SPASIO UNESREĆENE STRANCE Helikopter došao po ozlijeđenu osobu i prevezao je u bolnicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Spasitelji Gorske službe spašvanje FBiH uspješno su završili akciju spašavanja dvoje stranih državljana koji su zapeli na grebenu između kanjona Neretve i Rakitnice, u blizini vrha Vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teren su prvi stigli članovi ekipe iz postaje GSS Konjic koji su pristupili unesrećenima te započeli transport unesrećene osobe sa ozljedom noge, dok su im u ispomoć došli i članovi GSS Mostar i GSS Sarajevo.

Iz GSS FBiH javili su kako je unesrećena osoba iz rejona Rakitnice (via Dinarica ruta) spašena helikopterom i trenutno se prevozi prema bolnici Koševo radi medicinskog zbrinjavanja.
"Ova brza i koordinirana akcija spašavanja još jednom ističe ključnu ulogu helikoptera u pružanju hitne pomoći u teško dostupnim područjima. Zahvaljujući naporima timova GSS, unesrećena osoba će dobiti odgovarajuću medicinsku pomoć u najkraćem mogućem roku. Via Dinarica trasa, dok pruža nevjerojatan doživljaj prirode, također zahtijeva svijest o sigurnosti i odgovornom planiranju aktivnosti na otvorenom" priopćili su iz GSS FBiH.

Zbog jako uske staze i nepristupačnog terena transport unesrećene osobe bio bi dug i težak da nije osigurana helikopterska evakuacija.

Vezani članci