GRAĐANI PITAJU GRADONAČELNIKA Gdje je njemački investitor iz autoindustrije u Miljkovićima?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić objavom na društvenim mrežama građane koji se bore protiv neregularnosti u prostornom planu ovoga grada nazvao lažovima, uslijedile su reakcije građana koji su odlučili postaviti neka vrlo nezgodna pitanja za gradsku vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tako ispod facebook objave Aldin Vrce piše: "Gradonačelniče jedno pričate, a djela pokazuju drugo. Nijedna koncesija nije zaustavljena, bez obzira na stav ljudi u lokalnim zajednicama u kojima se iste realizuju u veoma brzom roku. Iz ličnog iskustva vam govorim da ste u području Vodozaštitne zone izdali koncesiju, a objavili ste elaborat o zaštiti tih zona gdje je zabranjena gradnja. Sad vas pitam kako mislite izdati građevinsku dozvolu, a zabranili ste gradnju u tom području. U koliziji ste sa samim sobom".

Džemal Kodro moli gradonačelnika da objavi i te pismene suglasnosti lokalnih zajednica koje spominje. 

kordić solari

Dugačkom objavom punom činjenica na koje su mnogi zaboravili javio se Eli Čišić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čišić piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optuži danas gradonačelnik Kordić svoje sugrađane, okupljene oko borbe protiv izmjene prostornog plana za laž, manipulaciju i populizam. 
U postu koji je pun nakvih sličica (k'o da ga je radio Branko Kockica za predškolsku djecu), gradonačelnik izvrijeđa građane bez obzira na vjeru, stranku i legitimnost . 
U prijevodu kad je lova u pitanju svi ste lažovi, manipulatori, populisti bez obzira kojoj pasmini pripadate. 
Pa da njemu i njegovoj raji (HDZ❤️SDA) iz vjećničkih klupa malo osvježimo pamćenje vezano za te elektrane i tko koga laže, a i krade.
Sjeća li se itko više 31.10.2022. godine kada nam gradonačelnik Mario Kordić  najavi njemačkog investitora iz sektora autoindustrije, otvaranja tvornice i 2500 novih radnih mjesta na području Poslovne zone Miljkovići. 
Prođe od tad par Bajrama ali još niko ne viĐe temelje od te famozne fabrike, a od njemačkih investitora ni traga ni glasa evo već 16 mjeseci. Je*em mu miša jesmo š**ak civilizacije ali imamo GPS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Gradsko vijeće je te 2022. godine usvojilo da 100.000 kvadrata prijeđe iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Tom odlukom ne samo što je pogodovano vlasniku zemljišta koji je preko noći abnormalno uvećao vrijednost kvadrata, nego je uklonio i sve zakonske prepreke novim solarnim farmama ili plinskoj elektrani na istoj lokaciji. 
Zašto je tom kvazi investitoru iz "autoindustrije" bio tako bitan dalekovod i 100.000 kvadrata zemljišta pored Mostarskog blata  i najveće trafo stanice u regiji ( Čule)?
Pa zato što će ta tvornica umjesto auta proizvoditi struju . Da li će ta fabrika raditi na solare ili plin zavisi od Južne interkonekcije. Malo Dragana heklaju Amerikanci zbog bliskosti sa ruskim kapitalom pa bumo vidili.  
Da se vratimo biznisu.
Razlika u cijeni kada plasirate/nabavljate električnu energiju putem 400 kV dalekovoda je u tablici pa sami prosudite o kojoj se lovi radi.

kordić solari
U prilogu je i stari plan (20 godina), tko bi trebao graditi te tvornice "automobila "(Mađarska, Hrvatska i ovi naši domaći izdajnici).
Zanimljivo je kako se bacaju tafte kada im dirnete Marušića. Zašto? Pa zato što je Niko Marušić 2006. godine od  Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i poljoprivrede HNŽ , kupio za 4 feninga po m2 sljedeće parcele:
k.č. broj 357/40 - upisanoj u ZK ulošku broj 598 KO Kruševo, površine 682.200 m2 (68,2 hektara)
• k.č. broj 169/64- upisanoj u ZK ulošku broj 185 KO Gubavica, površine 100.400 m2 (10 hektara)
• k.č. broj 401/1- upisanoj u ZK ulošku broj 141 KO Pijesci, površine 597.200 (59,7 hektara)

kordić solari


U ovoj prevari su sudjelovali i još uvijek sudjeluju svi. Vezale su se zastave i ovaj put kao i mnogo puta do sada. Pošalju oni pokatkad i pokojeg svog vijećnika da prodaje narodu maglu, a u stvari to vam je trojanski magarac u službi kapitala.

kordić solari
Sve vam je to sustav spojenih posuda od solara u Prigrađanima i Poslovne zone Gajevi do Solara na Kruševu i Poslovne zone Miljkovići. Od Pijesaka i Gubavice do kamenoloma u Kutima i farmi na Podveležju.
Kuda god da zagrebete vidi se jedinstvo, a i snaga. Samo ovaj put u megavatima. 
A narod ko narod teški hajvan, navik'o na malo hljeba a puno igara" napisao je on u objavi koju je potkrijepio arhivskim člancima i grafikama.

Vezani članci