Glavaš stigao u Drinovce: Nije teška robija, teški su robijaši

Vidi originalni članak
Stigao je u rodno mjesto svoga oca, Drinovce kod Gruda, gdje je izgradio kuću i tu će kako kaže "nakon pet godina, dva mjeseca i dva dana što pritvora što zatvora" provesti nekoliko dana kako bi se konzultirao sa svojim odvjetnicima o daljnim koracima.

Kaže kako je sretan jer je napokon došao kući kao slobodan čovjek, ali je dodao kako još uvijek njegova pravna bitka nije gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Moj odvjetnik je podnio jednu predstavku Vrhovnom sudu, gdje je iznio niz primjedbi za tjeralicu i pritvor koji su aktivirani. Vrhovni sud i Županijski sud nisu donosili nove odluke, nego je ta tjeralica aktivirana na osnovu one stare odluke iz 2009. godine. U ZKP-u stoji da tko je odležao više od pet godina ne mora u pritvor. A ja sam odležao više. Očekujem da Vrhovni sud puništi tu presudu, kazao je Glavaš, koji očekuje poziv Vrhovnog suda za ročište.

-Bez obzira na tjeralicu, ako me pozovu odazvat ću se, iako me može čekati prtvor. Moja obveza i svih koji sudjeluju u procesu je dokazati kako je obrana grada Osijeka od velikosrpske agresije bila čista i skinuti ovu mrlju s Republike Hrvatske i Domovinskog rata, kazao je Glavaš, dodajući i kako se sprema mala fešta povodom ovog izlaska, ali bez novinara i za jedno uže društvo.

-Prošli vikend smo imali feštu na koju gdje je došlo preko 150 ljudi iz Osijeka. U jednom restoranu u Tihaljini proslavili smo moj prvi izlazak, ne očekujući ovu presudu Vrhovnog suda koja se u međuvremenu dogodila. Bit će jedna fešta za manje društvo, kazao je Glavaš, a saborski zastupnik Ivan Drmić nije otkrio gdje će se to feštati, piše Dnevnik.ba.

Glavaš je zatvorski život usporedio sa samostanskim, objašnjavajući kako "nije teška robija, nego robijaši".

-Ali ja na svu sreću nisam imao nikakvu neugodnost. Ni u Sarajevu, ni Zenici, ni Mostaru. Jedina povlastica koju sam koristio je da sam u Mostaru bio sam u sobi. Svi su bili korektni prema meni, zaključio je Glavaš druženje s novinarima u konobi svoje kuće u Drinovcima.

Vezani članci