FINANCIJSKA POMOĆ 10 milijuna maraka za autobusne prijevoznike

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Stupanjem na snagu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima gospodarstva Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19, ispunjeni su preduvjeti za objavu javnog poziva i za podnošenje prijava za dodjelu financijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 10.000.000 KM, korisnicima čija je glavna djelatnost javni cestovni (autobusni) prijevoz putnik, priopćeno je danas iz Vlade FBiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst javnog poziva je, s pratećom dokumentacijom, objavljen na službenoj web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, a obavijest o njegovoj objavi u dvoje dnevne novine. Ovaj javni poziv je otvoren 21 dan od dana objave, odnosno do 13.11.2020. godine, što je ujedno i posljednji dan za predaju zahtjeva.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija poziva sva gospodarstvena društva, privatne poduzetnike i tvrtke čija je glavna djelatnost javni cestovni (autobusni) prijevoz putnika, koja su razdoblju od 1. travnja do 30. rujna ove godine u odnosu na ovo razdoblje 2019. godine ostvarila pad oporezivog prometa u glavnoj djelatnosti od najmanje 40 posto, da dostave traženu dokumentaciju.

Opći ciljevi dodjele financijske pomoći su očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti najugroženijim sektorima/djelatnostima. Gospodarski subjekti ovu pomoć će moći koristiti isključivo za isplate minimalnih bruto plaća i troškove poslovanja koji su nastali u razdoblju od 1.7. do 31.12.2020. godine.

Jedan od uvjeta ovih javnih poziva je i to da korisnici financijske pomoći ne mogu smanjiti broj radnika u razdoblju do 31. prosinca 2020. godine, a u odnosu na broj radnika na dan 30. rujna 2020. godine.

Ukupna financijska sredstva za provedbu ove uredbe osigurana su u Proračunu FBiH za 2020. godinu u iznosu od 90.000.000 KM, a maksimalan iznos pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom pozivu, ne može preći 700.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset milijuna, od ukupno predviđenih 20 milijuna KM Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, namijenjeno je za financijsku pomoć provođenju započetih infrastrukturnih projekata od strane javnih poštanskih operatera, željeznica i u svrhu modernizacije aerodroma, prioćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.. 

Vezani članci