Fali pridjev partijski: Hadžiomerović je dokazani borac i personifikacija SDP-a

Vidi originalni članak
Za člana predsjedništva kandidirali su čovjeka za kojeg su tvrdili da je profesionalac, partijski neovisan novinar i sl. Nije kandidiran nekakav čovjek iz privatnog medija, što bi bio manji skandal, nego lik koji godinama sa državnih jasala vrti SDP-ovu huškačku retoriku o trošku svih građana Federacije. Čovjek koji je hodajući dokaz korumpiranosti i partijske podobnosti SDP-a.

Drugim rječima u SDP-u su potvrdili i javno priznali da su zadnjih 15 godina imao totalnu kontorlu nad FTV-om upravo preko Hadžiomerovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironično je stoga da lik zvan Bakir u svom prvom obraćanju javnosti govori o integraciji društva, o tome kako će upravo on spriječiti podjelu BIH iako ne treba biti posebno sociološki potkovan pa zaključiti da nitko nije tako ubio vjeru u BIH kao rigidni i docirajući gotovo goebbelsovski program pod palicom SDP-a i Bakira.

Ono malo međunacionalnog povjerenja kojeg Bakir Hadžiomerović nije uspio uništiti u 15 godina upravljanja FTV-om uništio je Zlatko Lagumdžija u 4 godine Platforme koja se polako pretvara u Podmornicu. Kandidaturom Hadžiomerovića SDPBIH i Bakir Hadžiomerović javnosti u BIH priznaju notornu korumpiranost jedne od vodećih državnih TV kuća, nespremnost na postojanje nezavisnih državnih medija i neodustajanje od razaračke retorike unitarne SDP politike kojom Lagumdžija uporno prijeti opstanku BIH. AKo je put u pakao popločan dobrim namjerama , onda je put u raspad BIH popločan Lagumdžijinom tzv. politikom zaštitet BIH. Jer eto nitko kao oni ne čuvaju BIH od raspada dok činjenice govore upravo suprotno. Ako je netko nakon Daytona i vjerovao u mogućnost prosperitetne Federacije Bakirovih 60 minuta brzo su ga uvjerili da od te ideje nema ništa. Ako je netko i vjerovao u prosperitet nakon uspostave Platforme kad su "mrski nacionalisti" zamjenjeni "našim hrvatskim fašistima" brzo se uvjerio kako je Zlatko samo šuplji zlatousti retorik koji Bosancima i Hercegovima može ponuditi demagogiju. Koliko će demagogije i minutaže Zlatkovog političkog posinka trebati da BIH krene ka konačnom raspadu? Možda samo 60 minuta...Stoga ne treba čuditi ako Dodik upravo u kampanju bude napadao upravo najviše Bakira Hadžiomerovića. Bakir Hadžiomerović je siguran put ka nedijalogu, dezintegraciji i blokadi normalnih političkih rješenja i neke sutrašnje normalne zemlje. Zemlje dijaloga, uvažvanja i kompromisa.

 

"SDP BiH je htjela da dođe do kandidata koji će biti dokazani borac za BiH, koji će po opredjeljenju biti ljevičar i predstavljati neko novo lice SDP-a, odnosno biti čovjek koji je dokazani borac protiv korupcije i borac za prava običnog čovjeka", rekao je predsjednik SDP-a BiH i nositelj liste za državni parlament Zlatko Lagumdžija nakon što je predstavio kandidata ove stranke za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića, istaknuvši da se radi o čovjeku koji se pokazao patriotom u ratnom i postartnom vremenu i koji je osoba koja predstavlja glas naroda.

"Tražili smo osobu koja može pokrenuti sve nas, koja može biti i personifikacija SDP-a, ali i da izlazi iz okvira SDP-a, potcrtao je, uz uvjerenje da će osoba s takvim karakeristikama biti pobjednik izbora za člana Predsjedništva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći na pres-konferenciji, na kojoj je osim kandidata za Predsjedništvo BiH, predstavljen i kandidat SDP-a BiH za predsjednika/dopredsjednika RS-a Enes Suljkanović, Lagumdžija je kazao kako se radi o kandidatima koji na određeni način simboliziraju "poziv svima da budemo ujedinjeni za BiH".

Dosadašnjeg dopredsjednika RS-a Enesa Suljkanovića opisao je kao čovjeka koji je prije četiri godine pobijedio u utrci za dopredsjednika, odnosno predsjednika RS-a i koji se na toj funkciji dokazao vlastitim djelima.

"Mi, također, vjerujemo da će Enes nastaviti u kapacitetu predsjednika, odnosno dopredsjednika RS-a da bude lider svih građana na tom dijelu BiH i da pokažemo da i RS je BiH", dodao je Lagumdžija.

Poručio je da se u ovom slučaju ne radi o izboru između stranačkih kandidata i opcija, nego izbor između potpuno dvije različite budućnosti BiH, odnosno dvije vizije BiH te borbi između desnice i ljevice na ovim prostorima, ocijenivši da je ljevica uvijek bila snaga koja je okupljala, a desnica dijelila.

Stoga, Lagumdžija smatra kako ljevica mora biti ključni faktor u pregovorima o budućnosti BiH.

Hadžiomerović je pak zahvalio ovoj stranci i njezinom rukovodstvu za kandidaturu, navodeći da se radi o šansi koju nije smio propustiti, te da bi, da je to učinio, bio neodgovoran prema budućnosti BiH i vlastitoj djeci.

"SDP je jedini garant da naredne godine nećemo sjesti ponovo za sto, neki novi politički moćnici da podijele ovu zemlju", kazao je Hadžiomerović, izražavajući uvjerenje da će kao i partija koja ga je kandidirala, pobijetiti na predstojećim izborima u BiH.

Obećao je da će ostati vjeran vlastitim uvjerenjima po kojima je poznat u posljednjih deset godina, te da neće pristati na bilo kakve kompromise koji se tiču podržavanja loših odluka, korupcije i daljnjeg uništavanja zemlje.

Kanditat SDP-a za predsjednika/dopredsjednika RS-a Enes Suljkanović kazao je da je došlo vrijeme da i u RS-u dođe na čelo čovjek koji će štititi interese svih građana ovog bh. entiteta, a ne samo jednog naroda.

Naveo je da dolazi iz najjače političke stranke u BiH, te da je to snaga koja mu jamči uspjeh u izbornoj utakmici.

poskok.info

Vezani članci