EUFOR o požarima u BiH: Izvršili smo izviđanje i spremni smo pomoći

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prema sadašnjem mandatu EUFOR Althea (Rezolucija 2549 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda) ova misija za zadatak prvenstveno ima pomoć lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom smislu, EUFOR Althea samostalno pažljivo prati situaciju u Bosni i Hercegovini. U sklopu tih aktivnosti, EUFOR redovito dijeli informacije o svim relevantnim temama sa lokalnim agencijama za provedbu zakona i svojim partnerima.

Trenutno je u Bosni i Hercegovini aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine u različitim dijelovima zemlje. EUFOR može potvrditi da je izvršio izviđanje iz zraka kako bi se bolje upoznao sa situacijom, a u ovom slučaju su najnovije snimke podijelili s nadležnim strukturama.

EUFOR će se odazvati na zahtjeve za pomoć samo ako su sukladni njegovom mandatu i ako ima sredstva i sposobnosti da to izvrši. U svakom slučaju, EUFOR će nastaviti djelovati samostalno kako bi ispunio zadaće sukladno svojem mandatu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje EUFOR-a.

Vezani članci