Dvije žene prema Hercegovini krijumčarile 11 migranata

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U okviru operativne akcije 'Sutjeska', pripadnici postrojbe Granične policije Hum, 30. rujna 2021. godine, spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla na području Tjentišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Migrante su krijumčarile dvije državljanke Bosne i Hercegovine i to u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka. Radi se o Mercedesu u kojem je krijumčareno šest ilegalnih migranata, dok je u Opelu krijumčareno pet ilegalnih migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Krijumčarenje osoba', o događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičene lišene slobode i protiv njih bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu Tužiteljstvu BiH. Također, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima PGP Hum izjavili su da dolaze iz Sirije. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.

Vezani članci