Država za čovjeka je promašeni bošnjački projekt

Vidi originalni članak

Nakon paljenja institucija i uništavanja imovine općinske, županijske i državne razine, u oči upada kako su pošteđene federalne institucije koje su u biti uzrok svih problema na prostoru Federacije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenumi građana danas se bave posljedicama koje je izazvala centralizacija Federacije BiH. Unitaristički građanski model nije politički moguć u Bosni i Hercegovini, politički predstavnici bošnjačkih političkih elita, potpomognuti visokim predstavnicima i Međunarodnom zajednicom, stvorili su ozbiljan uzrok koji danas izaziva nesagledive posljedice. Temeljni problem Federacije BiH i cjelokupnog bh. društva skriven je u političkim projektima, poput onog „100% BiH" koji je provodila Stranka za BiH Harisa Silajdžića, gdje je čak i ministar Hećo javno rekao kako Hrvatima ne bi prodao ni kiosk u BiH. S obzirom da tada nije reagirao nitko od međunarodnih dužnosnika, čiji mandat podrazumijeva štititi stabilnost Bosne i Hercegovine koja je izražena kroz jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, političke prilike u BiH su se usložile i poljuljano je međunacionalno povjerenje.

Kad se k tome pridoda izborni inženjering SDP-a BiH, na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom, u kojem su bošnjački birači izrazito neprijateljski i zlonamjerno hrvatskom narodu u BiH izabrali člana Predsjedništva, s jasnom namjerom da im uskrate pravo na zaštitu nacionalnih interesa na državnoj razini za ravnomjerno predstavljanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svijetu, čime su htjeli marginalizirati hrvatski narod u BIH kao folklorno-etničku skupinu bez prava zaštite svojih vitalnih nacionalnih interesa.

Uzurpacijom javnih servisa od strane bošnjačkih političkih elita u potpunosti je iskrivljena istina, a stvarno stanje uzroka problema u Federaciji BiH je preusmjereno ka socijalnim i korupcijskim temama, čime se u potpunosti prelazi preko temeljnog problema koji je definirao i Europski parlament kroz svoju Rezoluciju, a to je ugrožena jednakopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Federaciji BiH i BiH, kršenje izborne volje hrvatskom narodu u BiH, svakodnevno prenošenje nadležnosti sa županija na federalnu razinu, uzurpacija javnih prihoda i preusmjeravanje većine javnih prihoda na prostore s bošnjačkom većinom, što je ozbiljan povod za destabilizaciju BiH.

Bez obzira koliko je teška socijalna i gospodarstvena situacija u zemlji, nikakvi plenumi građana nemaju pravo dekonstituirati narode u BiH, i upravo zbog toga se ti i takvi tzv. plenumi ne organiziraju na područjima s hrvatskom i srpskom većinom u BiH , budući da su upereni protiv kolektivnih interesa hrvatskog i srpskog naroda u BiH, kao dva jednakopravna i konstitutivna naroda. Svaki plenum građana koji želi rješavati koruptivne i socijalne probleme građana u državi mora svoje zahtjeve uskladiti s kolektivnim interesima svakog naroda ponaosob, i tek onda tražiti zaštitu pojedinačnih prava ugroženih skupina i pojedinaca.

Bez jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH s druga dva naroda ova država nema nikakvu šansu krenuti u gospodarske i socijalne reforme, niti će hrvatski narod zamijeniti svoja kolektivna prava pojedinačnim i građanskim pravima.
Svaki bi plenum građana prvenstveno trebao tražiti ustavnu zaštitu svakog od tri konstitutivna naroda, zaštitu njihovih kolektivnih prava, pa tek onda otvoriti gospodarski i socijalni dijalog koji bi vodio prosperitetu i socijalnoj pravičnosti u Bosni i Hercegovini. Županijska skupština, Vlada HNŽ-a, Gradska uprava Mostar te gradska Vijećnica, bili su primjer institucija u kojima vlada jednakopravna zastupljenost predstavnika sva tri naroda prema njihovom obimu i upravo njihovo paljenje imalo je za namjeru prekidanje dijaloga i uspostavljanje međunacionalnih barijera, što nikako ne može biti interesom građanskih plenuma, nego je u funkciji zaštite političkih ciljeva bošnjačkog naroda u dolini Neretve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi, hrvatski branitelji u BiH, među prvima smo prepoznali politički državni udar, a imamo i dovoljno informacija da znamo tko stoji iza takvog protuustavnog i protuzakonitog političkog djelovanja, i upravo zato, od pripadnika Međunarodne zajednice zahtijevamo da prestanu ohrabrivati nezadovoljne građane u rušenju institucija u Bosni i Hercegovini, podrivati većinu protiv manjine, te huškati većinski bošnjački narod protiv druga dva naroda, nego da brinu kako će osigurati političke pregovore s legalnim i legitimnim predstavnicima sva tri konstitutivna naroda, kako bi donijeli pravičan izborni zakon koji će omogućiti svakom narodu biranje svojih predstavnika, te izvršavanje teritorijalne i ustavne reforme koja bi uvažila decentralizaciju BiH, smanjila administraciju i povećala funkcionalnost donošenja političkih zakona i odluka, bez preglasavanja.

Nacionalni paritet, reciprocitet i jednakomjeran razvoj svih prostora u BiH je jedini put Bosne i Hercegovine ka stabilizaciji i euroatlantskim integracijama.
Svakom, iole politički upućenom, čovjeku u BiH je jasno kako je uzrok destabilizacije BiH bošnjačko biranje hrvatskog člana Predsjedništva, SDP BiH (kao izrazito bošnjačka stranka) i njihova uzurpacija hrvatskih pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, sanacija Hypo-Alpe-Adria Bank-a, o kojoj se brine Valentin Inzko, predstavnik austrijske Vlade, a ne Visoki predstavnik za BiH.

„Država za čovjeka" je promašeni bošnjački projekt koji je imao za cilj eliminirati političku volju i nacionalne interese hrvatskog naroda u BiH, a stranke potpisnice famozne Platforme, najodgovornije su za financijski, gospodarski i politički kaos, kršenje ustava i zakona u Federaciji BiH te reformsku i gospodarsku katastrofu u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini.

Nažalost, Međunarodna je zajednica na vlast dovela stranke Platforme, te prouzročila deficit Proračuna, dovela građane do ruba siromaštva i socijalnog obespravljivanja, i njihova aktivna potpora plenumima građana koji se organiziraju na prostorima s bošnjačkom većinom je čisti makijavelizam i neviđeno političko licemjerje koje će ostaviti još dublje rane na ionako napaćenom narodu u Bosni i Hercegovini.
Stoga, gospodi koja potiče i podržava kaos u Bosni i Hercegovini citiramo riječi našeg Spasitelja i Otkupitelja, Isusa Krista:

„Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima, sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli. Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Obilazite morem i kopnom da pridobijete jednog sljedbenika. A kad ga pridobijete, promećete ga u sina paklenoga dvaput goreg od sebe."

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Vezani članci