Dragan Čović: Možda do 2017. ili 2018. uspijemo dovoljno reorganizirati BiH da bude samoodrživa

Vidi originalni članak
Na prijemu u zgradu Predsjedništva BiH povodom Dana neovisnosti, čiji su domaćini bili on i Bakir Izetbegović, naglasio je da su nagomilani gospodarski, socijani i svi drugi problemi prioritet njihovog djelovanja i da je uvjeren kako u naredne četiri godine može biti ostvaren značajan napredak u odnosu na aktualno stanje, javlja Fena.

Čović je rekao da je siguran da u ovom mandatu, uz sve probleme s kojim se susreću, mogu ostvariti kandidatski status za EU, pristupiti NATO-u i početi rješavati ozbiljne probleme običnih ljudi u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da bi volio da na ovaj datum može reći kako je formirana vlast na svim razinama, te je izrazio uvjerenje da će izvršna vlast u Federaciji BiH i na državnoj razini biti formirana do 11. ožujka.

Čović je naglasio da je pred Predsjedništvom BiH vrijeme iskušenja i zato je pozvao sve koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu, kao i nazočne veleposlanike, da im budu partneri u naredne četiri godine.

Pojasnio je da očekuje partnerstvo u naporima na stabilizaciji gospodarskih i socijalnih tokova u BiH, a da možda do 2017. ili 2018. dovoljno reorganiziraju BiH kako bi bila održiva i kako se više ne bi bavili prošlošću.

Čović je kazao kako vjeruje u bolju budućnost za djecu koja žive u BiH, te da vjeruje da se iz BiH neće odlaziti kao što je to bio slučaj do sada i zamolio je sve za pomoć na tom putu.

Prijemu u Predsjedništvu nazočili su visoki dužnosnici međunarodne zajednice, predstavnici diplomatskog kora, akademske zajednice i javnog života u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanom prijemu nije nazočio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić./HMS/

Vezani članci