DISKRIMINACIJA U TUZLI Samo osnovci koji idu u Katolički školski centar ostali bez besplatnih knjiga

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Odluka Vlade Tuzlanske županije i resornog Ministarstva obrazovanja o nabavci besplatnih udžbenika za osnovce bez da su uključuni i osnovci koji pohađaju Katolički školski centar - JU Osnovna škola „Sveti Franjo“ je postupak koji vrijeđa do sada uloženi napor i doprinos sustavu obrazovanja u ovoj visoko cijenjenoj ustanovi, priopćio je tuzlanski HDZ BiH.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno je to loša poruka kojom se razdvajaju djeca koja bi trebala biti jednaka bez obzira na odluku u koju osnovnu školu će ići i po kojem nastavnom planu i programu će biti provedena nastava. Ovakva odluka pokazuje da i svi roditelji nisu u istom statusu jer će oni čija djeca pohađaju Katolički školski centar „Sveti Franjo“ nabavljati udžbenike o svom trošku", kaže se u priopćenju Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

„Županijski odbor HDZ BiH Soli izražava ogorčenje ovakvom vrstom podjela bez da se pokušalo iznaći model kojim bi svi osnovci bili jednaki i obuhvaćeni odlukom o nabavci besplatnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Žalosti činjenica da se i na ovakav način šalje vrlo ružna poruka podjela, i to prema djeci koja su naša budućnost. Takav postupak je neshvatljiv i teško je naći razumno pojašnjenje za takvo postupanje resornog ministarstva i vlade“ istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik tog odbora.  

 

Vezani članci