DISKRIMINACIJA U GP BiH Objavljen oglas za 11 radnih mjesta viših inspektora- jedno za Hrvate, ni jedno za Ostale

Vidi originalni članak
... službenika Granične policije BiH još je jedan u nizu primjera kako pojedini centri moći zamišljaju nacionalnu strukturu institucija u BiH i kako je, diskriminacijom najmalobrojnijih pokušavaju provesti u djelo, i to kršenjem propisa, javlja Hrvatski Medijski Servis.

HMS je, naime, u posjedu internog oglasa kojim je spomenuta Komisija GP BiH oglasila 11 slobodnih radnih mjesta koja će biti popunjena unaprijeđenjem u čin "viši inspketor"- i to 6 za Bošnjake, 4 za Srbe, jedno radno mjesto za Hrvate i ni jedno za Ostale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjaci bi tako, prema raspisanom internom oglasu, trebali popuniti upražnjena radna mjesta; U Centralnom istražnom uredu, Odsjek za kriminalističko-obavještajne, analitičke i poslove analize rizika- poziciju Inspektor za obradu i analizu podataka, te u Odsjeku za istrage mjesto Inspektora za istrage.

U Terenskom uredu Jug sa sjedištem u Čapljini-oglašeno je radno mjesto inspektora za granične provjere, također, rezervirano za Bošnjake, kao i mjesto Inspektora za nadzor državne granice i obuku u Terenskom uredu Sjeveroistok sa sjedištem u Bjeljini, zatim pomoćnika zapovjednika za istrage u Jedinici GP BiH Brod, te pomoćnika zapovjednika za operacije i organizaciju u Jedinici Granične policije Aerodrom Banja Luka.

Četiri oglašena slobodna radna mjesta viših inspektora predviđenih za Srbe su; mjesto vođe operativnog dežurstva u Glavnom uredu Uprave za operacije, u Operativnom centru, zatim mjesto Inspektora za obradu i analizu podataka Odsjeka za kriminalističko-obavještajne, analitičke i poslove analize rizika u Centralnom istražnom uredu, mjesto Pomoćnika zapovjednika za operacije i organizaciju u Terenskom uredu u Čapljini, te Inspektora za nadzor državne granice sigurnost aerodroma i obuku u Terenskom uredu za aerodrome sa sjedištem u Sarajevu

Za Hrvate je oglašeno samo jedno slobodno radno mjesto i to Pomoćnika zapovjednika za operacije i organizaciju u Jedinici Granične policije za podršku i kontrolu pri Terenskom uredu u Bjeljini.

I ništa ne bi bilo čudno da u Graničnoj policiji nije upražnjeno čak 6 radnih mjesta policijskih inspektora u Centralnom istražnom uredu, koja su sukladno Aneksu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu GP BiH rezerirana za Hrvate, a gdje su Hrvati ionako simbolično zastupljeni i 3 za pripadnike ostalih. No, Komisija na čijem je čelu izvjesni Janjko Knežević nije objavila natječaj, iako je morala i za popunu tih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indikativno je i da je oglas objavljen u vrijeme dok, kako saznaje HMS, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić odsuustvuje s dužnosti zbog bolesti./HMS/

Vezani članci