DEMANTIJ PREDSJEDNIKA GV Salem Marić kaže da smo ga klevetali i narušili mu ugled

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjednik GV Mostara Salem Marić, po punomoćnicima iz odvjetničkog ureda Kebo & Guzin uputio je demantij na članak o glavnom mostarskom izvođaču radova HP Investingu, gdje se on zapravo sporadično spominje. Demantij prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dana 16. 12 2021. godine na portalu „Hercegovina.info“ u članku pod nazivom SDA-ov tajkun Haso Pekušić na natječajima dobio skoro 70 milijuna maraka, po Mostaru gradi skoro kao i Austro-Ugarska iznijeli ste više neistinitih tvrdnji kojima se klevetao gospodin Marić. Između ostalog ste naveli da „Nije loše spomenuti da se Salem Marić počastio vikendicom u Podveležju koja je građena usporedo sa vjetroelektranama u Podveležju, a za koju on kaže da je kućica. Pogađate, izvođač radova na rekonstrukciji lokalne prometnice bio je konzorcij HP Investing i Amitea, pa je put do Salemove vikendice u Podveležje danas bolji nego na Aveniji. Opisanim insinuacijama ste povezali izgradnju objekta u vlasništvu gospodina Marića sa izgradnjom VE Podveležje, u čijoj izgradnji je jedan od izvođača radova bila tvrtka HP Investing d.o.o Mostar, te sve navedeno povezali s izgradnjom lokalne prometnice od strane iste tvrtke i pristupa objektu u vlasništvu gosp. Marića. Na opisani način, dakle iznošenjem i pronošenjem izražavanja neistinitih činjenica ste identificirali gospodina Marića trećim osobama, nanoseći na taj način štetu njegovu ugledu. Pozivom na odredbe člana 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH, Vas pozivamo da na istom portalu izvršite ispravku naprijed iznesenih tvrdnji, odnosno date javni demanti onoga što ste naveli u vezi gospodina Salema Marića, u suprotnom ćemo biti prinuđeni podnijeti tužbu za naknadu štete zbog učinjene klevete pred nadležnim sudom“, kaže u demantiju Salem Marić, zastupan po punomoćnicima iz odvjetničkog ureda Kebo & Guzin.

Inače, portal Hercegovina.info je 5. ožujka ove godine, nakon neuspjelih telefonskih poziva i upita i pismeno uputio upit oko imovine u Podveležju i drugdje, imovinske kartice i drugog. Nije odgovorio nikada.  

Potom je naknadno u razgovoru za Fenu kazao da je vikendica u Podveležju zapravo njegova mala kućica za odmor, tj. obična kuća i nevelebno zdanje.

“Tačno je da sam na očevoj zemlji izgradio vikendicu u Podveležju, koja nije nikakvo veliko zdanje, već samo obična kuća za odmor nekih 50 m2. Ali uvijek ima onih koji vole izmišljati afere ili namjerno pretjerivati sa željom da se nekome nanese politička šteta”, kazao je Marić.

Marić u Mostaru ima kuću u Zaliku, vikendicu-kućicu u Podveležju, ali i izvrsne odnose s vlasnicima poduzeća HP Investing i Amitea, koji su dobivali i dobivaju višemilijunske poslove u Mostaru. Na koncu, i u javnom televizijskom nastupu kazao je da se istima ponosi.

Vezani članci