FOTO  Bosna i Hercegovina predstavlja se po prvi put na sajmu -ATM Dubai 2012

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Uz suradnju i potporu turističke agencije Helen Holidays iz Istanbula, predstavljeni su turistički potencijali BiH, a za sredinu lipnja najavljeni su i prvi turisti iz zemalja Golfskog zaljeva te Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetom   bh. izložbenom štandu, ministrica Đurić sa suradnicima dala je tako  snažnu potporu turističkom sektoru naše zemlje da se upusti u tržišnu utakmicu za svakog gosta nudeći kvalitetne turističke proizvode utemeljene na prirodnim ljepotama, bogatstvu tradicijskih i kulturoloških različitosti na malom prostoru. -Svjesni smo da je neophodno ulagati u promociju turizma kako na domaćim tako i na međunarodnim sajmovima, jer osim izravnog kontakta "licem u lice" i predstavljanja proizvoda, ATM Dubai,  pravo je mjesto za spoznavanje naših mogućnosti i kvalitete, upoznavanje konkurencije, ali i stjecanje novih znanja, kazala je ministrica Đurić.

Boravak u Dubaiu  izaslanstvo Federalnog ministarstva okoliša i turizma iskoristilo je i za brojne bilateralne susrete. Ministrica Đurić susrela se tako  sa   Ozgurom Ozaslanom, prvim tajnikom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske,  te veleposlanicima Crne Gore, Venezuele i Turske, ali i predstavnicima veleposlanstava BiH u Abu Dhabiu i Rijadu.

Glavne teme razgovora bili su  unaprijeđenje dosadašnje suradnja, te mogućnosti za zajedničke projekte sa naglaskom na promociju Bosne i Hercegovine, ali Ii rješavanje problematike viznoga režima i nedostataka s kojima se susreću turisti pogotovo iz zemalja Golfskog zaljeva. -Samo novim idejama, te novim proizvodima i programima možemo obogatiti turističku ponudu i ostvariti svoje ciljeve a to su da se sezona produži i bolji rezultati koji nose i veće prihode, kazala je ministrica Đurić, naglasivši da ćemo sigurno učiniti sve da se turistima olakša i njihov dolazak u BiH, kako rješavanjem problematike viznog režima, tako i olakšanim pristupom putovanja do destinacija u BiH.

Vezani članci