Bihać: U akciji "Kastel" SIPA hapsi MUP

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Akcija, koja se izvodi po nalogu Tužiteljstva BiH, i dalje traje, a Bihać nadlijeću helikopteri, prenosi BHRT.

Združena policijska akcija odnosi se na više osoba osumnjičenih za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi sa kaznenim djelom privrednog kriminala, te davanje i primanja mita, poklona ili drugih oblika koristi. U saopćenju iz Tužiteljstva BiH ranije je saopćeno da se zbog velikog broja aktivnosti, na terenu nalaze tužitelji iz Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal i glavni tužitelj BiH, koji koordinira aktivnosti. Srna neslužbeno saznaje da su među osumnjičenima i visokopozicionirani politički funkcioneri iz ove županije koji se dovode u vezu sa privrednim kriminalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciju je uključeno oko 400 policijskih službenika iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), ministarstava unutrašnjih poslova Sarajevske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije te policija Brčko Distrikta.

Zbog velikog obima aktivnosti, na terenu su operativni stožer tužiteljstva BiH sa četiri tužitelja, istražiteljima, stručnim suradnicima i administrativnim osobljem.

"Kastel" je rezultat višemjesečne koordinirane i temeljite istrage koju provodi posebni odjel u tužiteljstvu BiH za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Narednih dana javnost će biti upoznata s detaljima vezanim za akciju, saopćilo je državno tužiteljstvo.

Vezani članci