BIH: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Količina padavina u proteklih 24 sata kretala se od 56 mm koliko je izmjereno u Bihaću, 21 u Banja Luci, 20 u Drvaru, 19 u Sanskom Mostu, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 19 mm. 

Temperatura zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Bihać, Mrkonjić Grad i Drvar 12, Gradačac, Sanski Most, Han-Pijesak i Jajce 13, Tuzla, Bugojno, Zenica, Sokolac, Prijedor i Derventa 14, Doboj, Zvornik, Srebrenica, Bijeljina, Goražde i Bileća 15, Ivan-sedlo 16, Sarajevo, Banja Luka i Livno 17, Mostar i Trebinje 19, Neum 23, Stolac 24, Ljubuški 25 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je grmljavina. Nešto manje naoblake bit će uglavnom prijepodne u istočnim područjima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura na zapadu i sjeveru između 12 i 17, u centralnim i istočnim područjima od 17 do 23, na jugu do 25 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno, a tokom dana pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

Vezani članci