BANJA LUKA Sa radara nestao avion sa cjepivom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici policijskih uprava Prijedor i Bosanska Gradiška, te Jedinice žandarmerije, u suradnji sa Helikopterskim servisom RS aktivno tragaju za sportskim avionom čiji je nestanak prijavljen Policijskoj postaji Bosanska Gradiška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestanak aviona sa radara prijavljen je PP Bosanska Gradiška u 14:10 sati. Iz MUP-a su naveli da je prijavljeno kako je danas s Aerodoroma Banja Luka poletio sportski avion koji je prevozio cjepivo za životinje i da su sa pilotom izgubli kontakt na području Omarske.

Uređaj kojim se šalje signal o udesu je aktiviran, a kako se saznaje u avionu su bile tri osobe, navodi Klix. 'Dnevni avaz' navodi kako je riječ o avionu 'Piper 28'.

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine poslijepodne 10. prosinca 2020. godine uključen je u potragu za civilnim avionom koji je nestao u području Omarske. U 14:15 sati, Spasilačko-koordinacijsko središte Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BH DCA) uputilo je poziv dežurnoj Služba traganja i spašavanja (STS) Oružanih snaga BiH, koju čini posada iz sastava 2. helikopterskog skvadrona, stacionirana u vojarni Rajlovac.

Vezani članci