Asistent Grabovica prodaje struju kome prof. Zlatko kaže?!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
"Bit će jako interesantno vidjeti koje su to kompanije sudjelovale, i po kojoj cijeni će se prodati viškovi električne energije" - potvrdio nam je jedan od članova uprave te kompanije.

"Bojimo se namještanja natječaja, jer se po prvi put pojavljuje član 19.3 u natječaju, koji omogućava posebnu call opciju, sa kojom se u diskreciji moze odabrati pobjednik" , kaže izvor portala Vijesti.ba u EPBiH i dodaje: "vidjet ćemo danas ko je dao najbolju ponudu i da li će se tom fantomskom call opcijom odabrati najbolji ili onaj koji odgovara nekim pojedincima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije objavljena vijest, da su novoimenovani direktor Elvedin Dino Grabovica i njegov stranački šef Zlatko Lagumdžija u jednom od luksuznih sarajevskih restorana dogovorili prodaju viškova struje sa kompanijom koju odabere kontraverzni biznismen Damir Fazlić, potvrdjena je iz više izvora u novoj upravi EP BiH.

Fazlić je, inače, inicijator poništavanja natječaja na kojem je EP BiH postigla veoma povoljne cijene u ovoj godini. On je u prethodnom periodu, kod nadležnih u ovoj kompaniji forsirao prodaju ogromnih viškova struje na bazi izravne pogodbe na dnevnoj bazi.

Naravno da je to išlo favoriziranim "prijateljskim" kompanijama za mnogo manju cijenu nego sto je EP BiH postigla na poništenom natječaju. Sve to je popraćeno otvorenim negodovanjem odgovornih za trgovinu struje, koji će na kraju snositi kaznenu odgovornost za štetno poslovanje.

Damir Fazlić se pored tog "mandata" predstavlja i kao posrednik koji je dobio i "odriješene ruke" od SDP-a, da u ime EP BiH pregovara sa potencijalnim investitorima, što je naišlo na veliko nezadovoljstvo u novoj i ambicioznoj upravi te kompanije.

vijesti.ba

Vezani članci