AKTIVNOSTI Za dva tjedna iz BiH udaljeno 46 stranaca iz Alžira, Iraka, Tunisa ...

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kao rezultat kontinuiranog provođenja operativnih aktivnosti, Služba za poslove sa strancima (SPS) je u prva dva tjedna prosinca ove godine zbog nezakonitog ulaska ili boravka izrekla mjeru protjerivanja za 46 stranih državljana među kojima su državljani Pakistana, Maroka, Alžira, Irana, Iraka, Libije, Tunisa i Turske. Navedeni strani državljani su stavljeni pod nadzor u Imigracijski centar ili im je ograničeno kretanje na određeno mjesto do udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Služba je u istom periodu  sa teritorije Bosne i Hercegovine udaljila 23 strana državljanina kojima su prethodno izrečene mjere protjerivanja, te su do udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine boravili pod nadzorom u Imigracijskom centru. Na osnovu Sporazuma o Readmisiji sa zemljama regije, jedan državljanin Afganistana vraćen je u R. Srbiju, dok je jedan državljanin Bangladeša vraćen u Crnu Goru. 

Služba je samostalno ili u suradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, u navedenom periodu u zemlje porijekla vratila 21 stranog državljanina od kojih su 17 državljani Turske, dva državljanina Pakistana, jedan državljanin Gvineje i jedan državljanin Srbije. 

Od početka 2020. godine, Služba za poslove sa strancima registrirala je 15.910 migranata, te je i dalje nastavljen trend smanjenja novopristiglih i registriranih migranata u Bosni i Hercegovini. U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6.977 migranata, navedeno je iz Ureda za informiranje SPS.

Vezani članci