AJDINOVIĆ Pojačan ulazak putnika u BiH predstavlja alarm za Federalni stožer civilne zaštite

Maja Ljubić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Federalna uprava za inspekcijske poslove je od 15 ožujka izdala je 22.181 riješenje o izolaciji na 14 dana, a sa današnjim danom ističe 1 402 riješenja o mjerama izolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Broj osoba kojima je istekao ovaj period obavezne izolacije od 14 dana sa sutrašnjim danom će biti broj od 13 551 lica, što predstavlja dodatni rizik kada su u pitanju mjere kontrole i kretanja građana”, rekao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinivić.

Dodao je kako Federalna uprava za inspekcijske poslove u kontinuitetu nastavlja vršiti inspekcijske nadzore na 15 graničnih prijelaza i kontrolirati sve putnike koji uđu u BiH.

“Ta 24-satna kontrola s jučerašnjim danom pokazala je da imamo nešto veći broj putnika koji ulazi u BiH i to svakako predstavlja alarm za Federalni stožer civilne zaštite. Odmah ću nakon ove konferencije obaviti sastanak sa načelnikom Federalnog stožera civilne zaštite, gospodinom Solakom kako bi vidjeli što dalje i kako da se ponašamo u smislu povećanja broja putnika”, rekao je Ajdinović.

U Bosnu i Hercegovinu je do jučer riješenje o stavljanju u samoizolaciju na 14 dana dobilo 627 putnika. Ajdinović je naglasio kako je to povećanje za više od stotinu putnika u odnosu na prošli tjedan.

Najviše putnika je ušlo na graničnom prijelazu Velika Kladuša 175, a zatim u Orašju 141 te Bosanskom Šamacu 98. Slijede Izačić 62, Bijača 60, Kmansko 43, Gorica 26, Neum II 13, Doljani 4, Osoje i Ivanica 3 te Bosansko Grahovo 1. 

Vezani članci