ZA MLADE SPORTAŠE I GLAZBENIKE Marin Čilić dodjeljuje 20 stipendija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Zaklada Marin Čilić nastavlja svoju tradiciju dodjele stipendija darovitoj djeci u Hrvatskoj. Već šestu godinu pozivaju mlade talente da se prijave na program stipendija Zaklade Marin Čilić. Do danas su dodijeljene čak 103 stipendije, a Zaklada i dalje traži nove talentirane glazbenike i sportaše. Natječaj je otvoren do 4. prosinca, a šestoj generaciji stipendista bit će dodijeljeno ukupno 20 stipendija, podijeljenih u dvije kategorije: glazbenu i sportsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veseli nas što se projekt nastavlja i šestu godinu zaredom jer smo u prethodnih pet godina imali čast i sreću upoznati predivne mlade osobe, čije su priče i uspjesi zaista inspirativni. Trenutno se oporavljam od ozljede koljena i kao i svaki oporavak, ima boljih i lošijih dana pa se često sjetim prepreka preko kojih naši stipendisti svakodnevno prolaze i to me, moram priznati, motivira", rekao je Čilić pa dodao:

"Veselim se čitati nove prijave i ovim putem pozivam sve mlade da podijele s nama svoju priču te da na taj način postanemo dio njihovog puta."

Dijeli stipendije u iznosu od 1500 eura

Marin Čilić istaknuo je ranije koliko cijeni svaku prijavu na ovom natječaju jer iza nje stoji dijete koje je uložilo vrijeme i trud kako bi poslalo svoju prijavu, ali i dijete koje svaki dan marljivo radi i trenira kako bi ostvarilo svoje snove.

Prijava sadrži i motivacijsko pismo u kojem kandidati obrazlažu zašto upravo oni zaslužuju stipendiju, a njihove riječi često potaknu i odrasle, danas uspješne osobe da se prisjete vlastitih početaka, odnosno koliko bi im značilo da je na početku puta netko prepoznao njihov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset stipendija bit će dodijeljeno mladim nadarenim sportašima i sportašicama, članovima nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu, a deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju.

Sve sportske stipendije kao i stipendije glazbenika u srednjoj školi iznose 1500 eura (11.301,75 kn), dok stipendije za glazbenike iz osnovnih škola iznose 1000 eura (7534,50 kn). Stipendije su namijenjene pokrivanju različitih troškova, uključujući školarine, usavršavanja i seminare, sudjelovanja na natjecanjima te troškove kupnje sportske opreme, odnosno glazbenih instrumenata i pomagala. Sredstva će se isplaćivati u mjesečnim iznosima tijekom školske godine.

Vezani članci