Marin Čilić u polufinalu Singapura

Sportnet.rtl.hr
Vidi originalni članak

Marin Čilić izborio je prolaz u polufinale turnira u Singapuru. Čilić je u četvrtfinalu nakon velike borbe svladao Korejca Soon-Wooa Kwona u tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bio nimalo lagan posao za Marina Čilića. Još uvijek hvata pravu formu i nedostaje mu samopouzdanja, no uspio je izaći kao pobjednik iz meča protiv Soon-Wooa Kwona

Vodila se teška bitka, ali Čilić je ipak u završnici trećeg seta bio uspješniji i odnio je pobjedu nakon nešto više od dva sata borbe.

Marin je prvi set dobio bez ikakvih problema. Rano je povezao dva breaka i pobjegao na 5:1 i nakon toga mirno je dovršio set uzevši ga sa 6:2.

U drugom setu sve je išlo prema planu do 2:2, a onda kod Čilića dolazi do pada, Kwon uzima naredna četiri gema i poravnava u setovima.

U trećem setu nije bilo breakova sve do sedmog gema kada Marin dolazi do prednosti, ali Kwon odmah odgovara. Kod 5:4 Čilić je spasio jednu meč loptu, odmah u sljedećem gemu došao je do breaka i nakon toga odservirao za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je pogodio 18 aseva uz 63 posto ubačaja prvog servisa. Iskoristio je četiri od 12 break lopti dok je Kwon iskoristio tri od šest.

U polufinalu igrat će protiv Alexeija Popyrina koji je u dva seta izbacio Matthewa Ebdena.

ATP Singaput, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 3) - Soon-Woo Kwon (Južna Koreja, 8) 6:2, 2:6, 7:5

Vezani članci