Predstavljamo: Ljubuška rukometna obitelj Tomić

Vidi originalni članak
Josipa Tomić je članica hrvatskog prvoligaša Trešnjevke iz Zagreba, a njezin brat Mijo rukometaš Nexea iz Našica, a to su klubovi u kojima će nastupati i sljedeće sezone.

- Kod nas sve teme započinju i završavaju na rukometu. Sada ga puno prati čak i mama iako prije nije bila veliki obožavatelj. Jedino je stariji brat izvan svega toga, kaže Josipa Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipa je još od juniorskih dana u Hrvatskoj gdje je nakon matičnog Ljubuškog 2009. godine prvo zaigrala za Lokomotivu, potom i Trešnjevku.

- U Lokomotivi sam zaredala s ozljedama i nisam previše ni igrala, potom je uslijedila operacija koljena. Poslije oporavka je došlo do nesuglasica s klupskim čelnicima nakon čega sam prešla u Trešnjevku. Tu su ekipa i djevojke super zbog čega sam stvarno zadovoljna kompletnom atmosferom, ali i igrom, govori Josipa. Njezina ekipa je prošle sezone igrala hrvatsku Ligu za prvaka koju čine četiri ekipe.

- Ciljevi su se uvećali za sljedeću sezonu kada ponovno želimo u Ligu za prvaka, ali i popeti se koju poziciju više, zaključila je Josipa Tomić.

Njezin brat Mijo je po odlasku iz Izviđača, koji je napustio kao jedan od novčano kažnjenih igrača, suspendiranih i prebačenih u drugi tim (zbog toga što nisu htjeli produžiti ugovor), zimus potpisao za Nexe iz Našica gdje je poslije polugodišnje stanke mogao neometano nastaviti s igračkim razvojem.

- Otišao sam u klub gdje nisam nikoga poznavao, sve mi je bilo novo i zato se mogu zahvaliti suigračima što su učinili da se osjećam kao da sam doma. Jako brzo sam se uklopio, kaže Mijo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov klub je godinama uz bok u Hrvatskoj nedostižnom Zagrebu.

- Ispunili smo ciljeve u sezoni, u SEHA ligi smo odigrali nešto lošije drugi dio sezone, ali je najvažnije bilo da budemo doprvaci Hrvatske što smo i uspjeli. Time smo učinili sezonu uspješnom, tvrdi Tomić. Mijo je nedavno napunio tek 20 godina i pred njim je niz sportskih iskušenja.

- Zadovoljan sam i prethodnom polusezonom jer mi je trener Kasim Kamenica ukazao povjerenje, a ja ga iskoristio. Igrao sam po poluvrijeme, trener nas je uvijek rotirao kako bi zadržao svježinu ekipe. Moja želja i jest bila otići u klub koji će mi omogućiti napredak. Nisu to morali biti veliki novci, ali tu igramo SEHA Ligu i stalno smo pod povećalom, rekao je Mijo Tomić.

Mijo još godinu u Nexeu

Nakon što je Nexe ove godine došao u financijske probleme, iz kluba je otišao trener Kasim Kamenica kojeg je prije par dana, odnosno ususret novoj sezoni, zamijenio Zdenko Kordi.

- U razgovoru s Upravom sam doznao da bi se trebali stabilizirati. S klubom imam još godinu dana ugovora, a u ponedjeljak nam započinju pripreme. Ambicije će ponovno primarno biti vezane za prvenstvo Hrvatske, kazao je Mijo Tomić.

Oboje reprezentativci

Josipa Tomić je 2009. godine s juniorskom reprezentacijom BiH igrala kvalifikacije za Europsko prvenstvo, ali kasnije naš državni ženski tim nije postojao ni u jednom dobnom uzrastu.

- Stvarno mi je žao što ne postoje sve te selekcije, a smatram da bi BiH mogla imati jednu lijepu seniorsku reprezentaciju, izjavila je Josipa.
I njezin brat Mijo je u svim mlađim uzrastima bio reprezentativac Hrvatske, ali po prvi puta ovog ljeta nije dočekao poziv izbornika Slavka Goluže na U-21 SP-u koje se održavalo u našoj zemlji.

Dnevni list