Mostarac Igor Karačić na širem popisu Slavka Goluže za EP u Danskoj

Vidi originalni članak
Samo igrači s tog popisa mogu konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu koje 12. siječnja 2014. godine počinje u Danskoj.

Za razliku od prijašnje akcije (Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj), pojavila su se neka nova imena poput Sandra Obranovića, Tea Čorića, Leona Šušnja - sva trojica igrači CO Zagreba, Igora Karačića (Vardar), Ivana Sliškovića (Celje). Bez obzira na nešto lošiju formu u posljednje vrijeme, na popisu su Luka Stepančić i Stipe Mandalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za Europsko prvenstvo počinju 26. prosinca bez trojice igrača iz njemačke lige (Domagoj Duvnjak, Drago Vuković i Blaženko Lacković). Njih trojica priključit će se završnim pripremama koje počinju 2. siječnja. Još uvijek su u tijeku razgovori o gradu koji će ugostiti reprezentaciju u siječanjskim pripremama. U konkurenciju su Poreč, Umag i Novigrad. Sva tri grada imaju sjajne uvjete i nove dvorane u kojima ćemo dvaput ugostiti Tunis u prijateljskim utakmicama.

Na priprema će izbornik pozvati samo 19 igrača. Toliko ih, naime, može prijaviti za Europsko prvenstvo s popisa od 28 igrača. U zapisnik ulazi 16 igrača, a trojica će se preseliti na tribine i biti spremni da uskoče po potrebi. Ovoga puta ne vrijedi pravilo da se igrači mogu mijenjati tek nakon svakog kruga. Od Europskog prvenstva u Danskoj vrijedi pravilo da se igrači mogu mijenjati u bilo koje vrijeme. Ako se, primjerice, netko ozlijedi u prvoj utakmici, zamjena više ne mora čekati dok završi prvi krug već se može odmah prijaviti za sljedeću utakmicu.
Što se tiče ozljeda, zasad Goluža nema nikakvih problema.

vecernji.ba

Vezani članci