KORAK BLIŽE POLUFINALU Danci tijesno svladali Šveđane

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danska je i dalje stopostotna i nastavlja put prema polufinalu Europskog prvenstva. Protiv Švedske je slavila s 28:27 u susretu s kaotičnom završnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su Danci postigli pogodak za plus dva, no on je nakon pregleda snimke poništen da bi na kraju bio poništen i pogodak Švedske za poravnanje.

Danci su najvećim dijelom susreta imali prednost, ali u završnici susreta su je skoro u potpunosti uspjeli izgubiti.

U 27. minuti susreta Danska je prvi put stigla do osjetnije prednosti kada je napravila seriju 4:0 i povela sa 16:12 te do kraja susreta više nije niti jednom dopustila niti poravnanje.

U završnici susreta Danska je zadržala vodstvo iako se Švedska nije predavala i pokušavala se vratiti.

Kod vodstva Danske 28:27 Švedska je imala napad za poravnanje, ali Lagergren nije pogodio iz dobre pozicije, Nielsen je pročitao taj pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je dobila priliku dovršiti posao, imala je i igrača više, došla do pogotka, ali loptu je uzela iz prostora i nakon pregleda snimke pogodak je poništen.

Švedske je ponovno dobila posjed i 17 sekundi za posljednji napad, Bergendahl postiže pogodak, ali niti taj gol nije priznat zbog navodnoig prijestupa.

Nakon jučerašnjih smiješnih odluka u dvobojima između Hrvatske i Francuske te Njemačke i Islanda, još jedna utakmica koja će vući za sobom repove zbog općeg dojma laganog poguranca za Dansku.

Najbolji kod Danske bili su Mathias Gidsel s deset golova te Mikkel Hansen s pet. Kod Švedske Hampus Wanne postigao je devet golova.

Sportnet.hr

Vezani članci