HŽRK Zrinjski: Glavni konkurent za titulu Borac

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Prvi meč su Beograđanke dobile 32:22, a drugi 28:22.

- Nisam predvidio ovako jake utakmice u ovoj fazi priprema, ali smo izišli u susret Zvezdi. U drugom susretu smo se dosta adaptirali na njihovu igru i odigrali solidno drugo poluvrijeme. Raduje me što smo pokazali mudriju igru, jer im nismo dopustili kontre, a što je rezultiralo povoljnijim ishodom. One su ipak puno spremnije, pripremale su se za Challenge Cup, komentirao je trener Zrinjskog Zvonko Papak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ove utakmice su uzele i svoj danak jer je Ivana Mlakić ozlijedila šaku desne ruke i predstoji joj stanka. Ozljede koje su ekipu pratile u jesenskom dijelu tako su sastav nastavile mučiti i u novoj godini. Predstojećeg vikenda Plemkinje će nastupiti na turniru u Splitu, gdje će im konkurirati hrvatski drugoligaši Vranjic i Split, te gradski rival, mostarska Lokomotiva.

- S tim turnirom bismo završili uvodni, teži dio priprema u smislu odnosa vježbanja s loptom i fizičkog dijela. Nakon toga počinje drugi ciklus u kojem će više prevladavati lopta, brzinska izdržljivost i brušenje forme. Pokušat ćemo pronaći još nekoliko protivnika za utakmice, govori Papak.

Zrinjski će nastupiti i na turniru koji organizira Lokomotiva, a igrat će još Split, Kragujevac i Katarina.

- Time bismo zaokružili ciklus od 7-8 pripremnih utakmica što će biti dovoljno pred početak proljetnog dijela, kaže Papak. Zrinjski je dobio i dva pojačanja u prvenstvenoj stanci, a dovođenjem Ane Vrančić i Marije Boras izravno su oslabili i gradskog rivala Katarinu, koja je dosad konkurirala za prvo mjesto ljestvice.

- Zadovoljan sam pojačanjima, dobili smo konkurenciju na desnom krilu s Anom Vrančić, dok smo našu boljku vanjskih igračica dosta pokrili dolaskom Marije Boraš koja je pojačanje u pravom smislu riječi, potvrdio je Papak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prijelaznom roku borbu za prvo mjesto na proljeće bi mogli voditi Borac i Zrinjski, s obzirom da je banjolučki klub u svoje redove doveo dvije igračice iz jesenskog prvaka, prijedorske Mire, čime ih je znatno oslabio.

- Ako gledamo po prijelaznom roku, čini se da je tako, međutim, teren je nešto drugo, a sve kalkulacije unaprijed nisu dobre. Mi ćemo sve napraviti da dođemo do najboljeg mogućeg rezultata, a do 5.-6. kola bi se moglo puno znati, odnosno trebalo bi se otkriti može li Mira konkurirati do kraja, kakve su njihove ambicije i kapaciteti. Izgubile su dvije dosta kvalitetne igračice, vra-tarku i desnog vanjskog, što je posebno deficitarno na tržištu, zaključio je Zvonko Papak.

Dnevni list

Vezani članci