Glasujte za Andreu Prusinu na izboru za Najsportaša BiH

Vidi originalni članak
No, svoje najveće uspjehe nije ostvarila sa matičnim klubom Ljubuškim, nego sa mostarskim Zrinjskim

, čiji je dres nosila nekoliko sezona, sve do prošle, koja je za nju bila nezaboravna. Naravno, sjajne partije u dresu mostarskog kluba odvele su je stepenicu više u zagrebačku Lokomotivu.
Sa Zrinjskim je 2013. godine osvojila naslov šampiona BiH i to nakon čak šest godina dominacije banjalučkog Borca. U veoma uzbudljivoj završnici Premijer lige Mostarke su, predvođene Andreom Prusinom, prve prošle kroz cilj i zasluženo proslavile titulu.

U Europi popularne "plemkinje" odigrale su sjajno. Stigle su do četvrtfinala Challenge kupa, gdje ih je zaustavio kasniji finalista Fantazilend iz Samobora. Zrinjski je do četvrtfinala stigao eliminiravši austrijski Union Korneburg i makedonsko Kumanovo. Na putu do tog povijesnog uspjeha za Zrinjski predvodila ih je upravo Prusina sa čak 42 gola, što ju je svrstalo na šesto mjesto liste strijelaca Challenge kupa. U prosjeku je postizala sedam golova po utakmici.
Nažalost, Prusina svoj raskošni talenat, sada već i kvalitet, nije mogla prikazati i u dresu reprezentacije BiH jer ženski nacionalni rukometni tim naše zemlje ne postoji. Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbora najboljeg sportaša BiH u 2013. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT biće održana 16. prosinca  u sarajevskom hotelu "Holiday", s početkom u 20 sati, uz direktan prijenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Dragan Marković, a partner Izbora je Olimpijski odbor BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Link za glasovanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci