FOTO  Završena MTB liga u Gorancima, Odak ukupni pobjednik

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Odak je u posljednjem, 8. kolu, osvojio 4. mjesto što mu je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu s prikupljenih 766 bodova. Drugo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Ivan Mlinarević iz Ljubuškog (727) dok je treći bio Tomislav Kvesić iz Mostara (716).

Odličja i priznanja u Konobi Goranci uručio im je proslavljeni mostarski biciklista, osamdesetogodišnji Marko Zovko koji je daleke 1948. godine proglašen za najboljeg biciklistu BiH. Priznanja su uručena i za najbolju biciklistkinju, za najlmađeg i najstarijeg sudionika te drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatorui su istaknuli da su ugodno iznenađeni odzivom na ovogodišnju MTB ligu, iako ona nije bila profesionalnog karaktera, već se na ovaj način trenirala spremnost biciklista. U MTB ligi sudjelovalo je više od 50 biciklista i biciklistkinja, doslovce od 7 do 77 godina, i to iz Mostara, Širokog Brijega, Ljubuškog, Čapljine i ostalih krajeva Hercegovine. Organizatori su obećali da će iduće sezone organizirati nešto slično kao i druge manifestacije ovog tipa, a sve u cilju promocije biciklizma na ovim područjima. U Biciklističkom klubu Mostar nadaju se da će iduće godine na natjecanje prijaviti više sudionika te da će se početi polako mijenjati svijest o važnosti bicikla, a s tim i prometna kultura s kojom će više dolaziti do izražaja uvažavanje svih sudionika u prometu.

Inače, zadnje, 8 kolo opet je pružilo neizvjesnu završnicu, a po četvrti put za redom glavni rivali bili su Robert Aničić te Nikola Primorac. Po treći puta zaredom za sekund prednosti slavio je Aničić koji i drži rekord staze, 25 minuta i 12 sekundi. Primorac je slavio samo u prvom međusobnom okršaju s Aničićem.

Iako je ova dvojka dominirala zadnja četiri tjedna, nijedno od njih ne zauzima prva tri mjesta u ukupnom poretku jer nisu sudjelovala u svim utrkama.

Utrka u dužini od 12,3 kilometara održavala na stazi koju je uredila i označila Eko udruga Vilino polje. Podloga je kombiniranog tipa makadam/asfalt

Vezani članci