Sportaši iz Rame na 4. Hrvatskim svjetskim igrama

Vidi originalni članak
... od 18. do 22. srpnja 2017. u Zagrebu.

Za Igre se već pripremaju i sportaši iz Rame: Ivan Križanac, Monika Rajič i Anita Tadić koji će predstaviti Karate klub EMPI i ujedno po prvi puta predstaviti svoju općinu na Hrvatskim svjetskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sadašnjim podacima sudjelovat će 900 natjecatelja iz 31 zemlje u ukupno 16 sportskih disciplina.

Hrvatske svjetske igre su manifestacija ne samo sportskog duha, već događaj koji ujedinjuje hrvatsko iseljeništvo, hrvatske nacionalne manjine i Hrvate iz Bosne i Hercegovine s matičnom domovinom Hrvatskom.

Igre se održavaju s ciljem da se odazove što veći broj sudionika te da predstavnici hrvatskih zajednica diljem svijeta imaju priliku sportskog natjecanja, druženja i sudjelovanja u bogatom sportskom, kulturnom i zabavnom programu koji će doprinijeti jačanju njihovih veza s Republikom Hrvatskom te obogatiti njihov osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu.

Organizator IV. Hrvatskih svjetskih igara, koje se održavaju pod motom "Jedno je srce, jedna je Hrvatska", su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres, a održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Hrvatske svjetske igre su dosada održane dva puta u Zadru (2006. i 2010.) i u Zagrebu ( 2014.).

Vezani članci