Predstavljamo: Maja Vujica odbojkašica ŽOK Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U ovoj sezoni odbojkašice Mostara odigrale su 4. utakmice sa jakim protivnicama, te se sa obzirom na već spomenute uvjete nalaze na solidnom sedmom mjestu. O svemu vezanom za OK Mostar porazgovarali smo sa jednom od odbojkašica kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvo možeš li se predstaviti našim čitateljima?

Zovem se Maja Vujica, studentica sam iz Mostara i odbojkašica ŽOK Mostar.

Otkuda ljubav prema odbojci i otkada se baviš tim sportom?

Odbojkom se bavim nekih 9 godina, te iako sam počela trenirati radi zdravlja i rekreacije, zavoljela sam taj sport i mislim da se nijednim drugim ne bih mogla baviti. Odbojka me naučila zajedništvu i borbenosti te da se s pravim stavom u životu sve može postići. Mislim da danas ne bih bila osoba koja jesam da nije odbojke.

 Možeš li prokomentirati ovih prvih nekoliko kola koje ste odigrale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što znate 4 kola su iza nas i mogu reći da su to 4 prilično uspješna kola. Imamo 4 boda i nalazimo se na 7.mjestu na ljestvici. S obzirom na to da smo prva tri kola odigrali s ekipama koje se bore za ulazak u Premier ligu pružili smo im popriličan otpor.

 Koliko uopće može ŽOK Mostar u ovoj sezoni?

ŽOK Mostar po mom mišljenju može mnogo i to se pokazalo ponajviše na utakmici protiv OK Vitez u koja je završena 3:2, a to je klub koji je trenutno 2. na ljestvici.

Ima li klub ikakvih ambicija u ovoj sezoni?

Naše su ambicije ostati u Superligi FBiH te zadržati mjesto na sredini ljestvice, a iduće sezone-tko zna možda čak i plasman u Premier ligu.

Kada ljubitelji odbojke mogu očekivati utakmice u nekoj od bližih dvorana.

S obzirom na to da nijedna od bližih dvorana ne pruža uvjete potrebne za trening ili održavanje odbojkaške utakmice, ne mislim da će to biti uskoro. Uz sve to, pored toliko drugih sportova, malo je vjerovatno da bismo uspjeli dobiti termin u dvorani na Bijelom Brijegu. Zasad treniramo i igramo u dvorani u Egipatskom selu.

Gdje vi odbojkašice nalazite snagu i volju za baviti se sportom sa obzirom na trenirate i igrate u gotovo nemogućim uvjetima?

Pa, snagu nalazimo u ljubavi prema tom sportu, ali možda najviše jedna u drugoj. Toliko smo toga proživjeli zajedno, bilo je i suza i osmijeha. Tako da ,kad jedna klone duhom-druga ju hrabri i tako preživljavamo. Uostalom,naučile smo da se nasmijemo na pitanje koliko smo plaćene i što imamo od toga sporta.

U nedjelju igrate sa OK Gradinom, pa što očekujete od te utakmice*

 Iskreno, za utakmicu protiv OK Gradine iz Srebrenika ne očekujem ništa manje od pobjede jer je to definitivno klub koji je po kvaliteti slabiji od nas. Ipak, ne želim ništa prognozirati jer se nikad ne zna,lopta je okrugla!

 Poruka čitateljima i navijačima?

Čitateljima bih poručila da se počnu,ako nisu već, baviti bilo kakvim sportom, te bih citirala trenera HŠK Zrinjski,Dragana Perića koji je nedavno rekao: "Onaj čovjek koji ne živi sportski,mislim i da ne živi".  Još bih zamolila navijače da nas dođu podržati u nedjelju na utakmici protiv OK Gradine iz Srebrenika.

Toliko za sada od jedne od igračica sportskog kolektiva koji bi trebao biti primjer mnogima kako se borii i natječe bez pomoći lokalne zajednice i u gotovo nemogućim uvjetima.

hercegovina.info

Vezani članci