NEUMSKI VATERPOLO Natječu se u hrvatskoj ligi, treniraju u hotelskom bazenu i moru

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hrvatski vaterpolo klub Jadran Neum počeo je s treninzima nakon stanke od gotovo dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa. Kako kažu, posebno ih veseli vidjeti osmijehe na licima djece koja su napokon dočekala trenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub broji 70-ero djece koji se natječu u drugoj vaterpolo ligi Hrvatske u mlađim kategorijama, a vrše se i upisi novih članova.

"Mi vršimo upise kroz cijelu godinu. Moram reći kako se treniranje u našem klubu ne naplaćuje. Imamo sedamdeset djece, a cilj nam je doći do broja 100", kaže trener kluba Antonio Marić za hercegovina.info.

Klub postoji od 1994. godine, a natječe se u drugoj Hrvatskoj ligi.

"S obzirom na to da liga u Bosni i Hercegovini praktički i ne postoji, mi igramo u hrvatskoj ligi. U Bosni i Hercegovini uz nas postoje tri kluba u Sarajevu te dva u Banja Luci, no to još nije na nekoj ozbiljnoj razini. Vaterpolo savez BiH osnovao se tek 2015. godine, tako da još uvijek nema službeno prvenstva. Mi s mlađim kadetima i kadetima nastupamo u Hrvatskoj, a ako se u tim kategorijama oformi liga u BiH, igrat ćemo i nju."

HVK Neum Jadran vaterpolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve uvjete ima HVK Jadran Neum?

"Treniramo na zatvorenom bazenu hotela Zenit. To nam je uprava hotela omogućila. Prije pandemije trebalo se krenuti s izgradnjom našeg klupskog plivališta, no zbog svima poznatih razloga sada je to zaustavljeno, tako da će se to ostaviti za iduću sezonu. U vrijeme ljetnog perioda treniramo na otvorenom, u moru u našem improviziranom plivalištu. S mlađom djecom i preko ljeta nastojimo raditi u bazenu, zbog duboke vode, a mnogi još i nisu baš dobri plivači."

No, nije samo vaterpolo u fokusu HVK Jadran Neum.

"Radimo i obuku neplivača grada Neuma, budući da ne postoji nitko tko to radi u gradu. Jednako tako kroz naš klub želimo podići treninge za djevojčice. Njima smo uveli ,u sklopu vaterpolo kluba, plivačku sekciju. One će se natjecati u okviru Plivačkog saveza BiH."

Iako se još radi o kadetima, postoji li u klubu talenata koji bi danas-sutra mogli zaigrati recimo za dubrovački Jug?

"Naravno, i ne samo za vaterpolo i Jug. Radimo sve to i gradimo prijateljske odnose s klubovima. Imamo talentirane djece i za vaterpolo i za plivanje. Nama je cilj da ta djeca dođu izgrađena u te klubove", kazao je Marić za hercegovina.info.

Vezani članci