NAKON GUBITKA KĆERKE Prvi put se oglasio proslavljeni srpski odbojkaš

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Proslavljeni srpski odbojkaš Dragan Kobiljski, čija je kćer ubijena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, oglasio se prvi put nakon najtežih dana u životu. Naime, na društvenim mrežama je pokrenuta inicijativa da se ta škola nazove po njegovoj kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijenimo vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvještenja ljudima i društvu da se vrati pravim vrijednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi, koji samo žele da tihuju svoj bol. Nama ne odgovara, niti se slažemo sa spominjanjem našeg djeteta više u odnosu na ostalu tragično stradalo i teško ozlijeđenu djecu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim obiteljima", poručio je Kobiljski.

Podsjetimo, kako navode srpski mediji, njegova je kćer stala pred ubojicu i obratila mu se riječima:  "Zašto to radiš, prestani!", nakon čega je ubijena. Na taj način dala je mogućnost svojim drugim prijateljima iz školskih klupa da izbjegnu smrt. Zbog tog njezinog herojskog čina upravo je i pokrenuta navedena inicijativa.

Vezani članci